Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Backup van spel werkt nietmeer onder WIN-XP

mike leroi
7 antwoorden
 • Luitjes ik heb het volgende probleem.

  Let wel het gaat NIET om illegale rommel of geklooi, het gaat om legaal gekochte spelletjes.

  Niet dat ik een heilig boonje ben en nooit via kazaa een gecrackte game download (alle games die ik goed vind koop ik danook gewoon legaal) de rest gaat meestal regelrecht de prullenbak in.

  Ik heb het volgende probellem, ik heb o.a. fifa 2000, 2001, 2002, Soul Reaver, Shadowman en schrik niet Harry Potter en de steen der Wijzen.

  Ik koop de spelletjes gewoon in de winkel en betaal het volle pond.
  Om dat ook spelletjes CD's vaak beschadigen speel ik ze vaak van af een backup CD op een Win ME machine. Dit alles zonder problemen.
  Alles ging goed en af en toe een kras op de backup CD, dus een nieuwe branden en weer verder spelen.

  Zinds kort heb ik een nieuwe PC werkend onder Win XP home.

  En dan komt het probleem:
  De meeste spelen komen direct als ik het spel wil opstarten met de melding insert CD als ik opstart via de backup CD, als ik het origineel plaats start hij wel op, aleen Harry Potter blijft vragen om de originele CD, ook als deze geplaatst is (fifa 2001 werkt geheel niet)

  Nu mijn vraag: Wat gaat er fout? Werkt Win XP inderdaat beter zamen met de beveiliging van de CD's of ie er iets anders mis?

  Let wel het gaat niet om het illegaal bemachtigen van games.

  Als iemand een tip waardoor ik weer gewoon vanaf een legale backup kan spelen dan graag jullie reactie.

  Greetz bye mike
 • [quote:aa9446d081="mike leroi"]
  Als iemand een tip waardoor ik weer gewoon vanaf een legale backup kan spelen dan graag jullie reactie.
  [/quote:aa9446d081]

  Of je al dan niet de originele cd hebt maakt geen verschil, vragen over het aan het werk krijgen van kopien zijn hier niet toegestaan.

  Gewoon wat voorzichtiger zijn met de originele cd's dan kunnen er ook geen krassen op komen.
 • [quote:85f0645c13="PS"][quote:85f0645c13="mike leroi"]
  Als iemand een tip waardoor ik weer gewoon vanaf een legale backup kan spelen dan graag jullie reactie.
  [/quote:85f0645c13]

  Of je al dan niet de originele cd hebt maakt geen verschil, vragen over het aan het werk krijgen van kopien zijn hier niet toegestaan.

  Gewoon wat voorzichtiger zijn met de originele cd's dan kunnen er ook geen krassen op komen.[/quote:85f0645c13]

  Het maken van kopieën van software voor eigen gebruik is volstrekt legaal (ja, ja, lees de Auteurswet er maar eens op na). Waarom je dan geen vragen zou mogen stellen over kopieën is mij een raadsel …

  Het maken van kopieën is nog iets anders dan het [i:85f0645c13]recht[/i:85f0645c13] hebben op een kopie. Producenten van cd's, video's, DVD's e.d. zijn helemaal niet verplicht mogelijkheden tot het maken van een backup te voorzien en mogen hun producten daartegen beschermen door middel van kopieerbeveiligingen. Ik vrees dus dat je tegen een kopieerbeveiliging bent opgelopen …
 • Het is inderdaad niet verboden om voor eigen gebruik een reservekopie te maken van je cd's
  De afgelopen maanden hebben in heel wat tijdschriften artikels hierover gestaan. De methode die veelal werd beschreven is het gebruik van Cloney XXL in samenwerking met CloneCD.
  Marc
 • Ik snap eerlijk gezegd niet waar je die backups voor gebruikt. Controleren de spellen die jij noemt dan niet of de cd in de speler al dan niet gebrand is? Dat is tegenwoordig bij de meeste spellen wel zo.

  Hoe het ook zij, heb je al geprobeerd het spel op te starten met een 'fixed-exe'?
  Een fixed-exe is een gewijzigde versie van het bestand dat het spel normaal gesproken opstart. Deze gewijzigde versie controleert bijvoorbeeld niet of er wel een cd in je speler zit. Ik weet niet of je dit al geprobeerd hebt, zo niet: zoek dan hier .
 • ik vind het eigenlijk logisch dat je de orginele cd bewaart, en een kopie
  gebruikt. zo'n cd van 45 euro zou je toch maar beschadigd raken!
  inderdaad, via een fixed exe kan het vaak weer aan de praat gekregen worden.
  goede site is ook www.megagames.com
 • Natuurlijk starten de programma's op als de CD er in zit en wordt er geen gebruik van cracks gemaakt (dan werkt toch vaak de helft niet) en bij b.v. Max Payne werkt de patch dus lekker ook niet en zit je gewoom met de gebakken preren.

  De reden dat ik met backups speel is dat de spelletjes vaak fl 120 (guldens hebben gekost of vaak 49 euro of meer kosten.

  Laatst (oud spel) Soul Reaver, the legacy of kain, een mega kras op het origineel en geen kopie. Vreselijk balen dus.
  Ook omdat het een ouder spel is ben ik lang opzoek geweest naar een nieuw pakket. En Ja hoor na c.a. een maand gevonden.

  Back on tocpic, ik maakte de backup op de bekende gebruikelijke manier waar inderdaat ook illegaal gebruik van wordt gemaakt.
  Of… Eidos, Microsoft, Disney, EA en dergelijke moetten bij tonen van het aankoopbewijs een backup versie leveren lijkt mij. Ik wil er best voor betalen als EA sports een backup leverd van fifa2003.

  Greetz bye mike

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.