Vraag & Antwoord

Anders (software)

Inpakprogramma DOS opstartdiskette

Anoniem
jan horstman
3 antwoorden
 • Op het werk hebben we PC's met verschillende netwerkkaarten.
  Om een ghost image uit te rollen, moet zo'n PC onder DOS opgestart worden waarbij (onder DOS) een netwerkverbinding moet worden gemaakt. Sommige netwerkkaarten worden amper gebruikt, dus bijbehorende diskettes ook niet. En dan heb je zo'n diskette nodig, doet ie het niet.

  Bestaat er iets waarmee je zo'n DOS opstartdiskette op HD (CD) kunt opslaan en vervolgens later weer naar diskette kunt kopieren. WINZIP doet dat niet, de OS-bestanden worden bij uitpakken op de verkeerde plek neergezet en GHOST maakt alleen maar images van een harde schijf.

  Alvast bedankt.
 • Ik weet niet of dit is wat je bedoelt maar ik probeer het toch maar:

  - Winzip de drivers op HD en geef ze een duidelijke naam
  - Schrijf de autoexec op de diskette om en laat die met bijvoorbeeld een IF EXIST statement kijken welke driver op de pc staat.
  - En dan gebruik je pkunzip (DOS zip prog) om de driver en de bijbehorende ini file uit te pakken naar de disk.
  - Daarna laat je de disk verder booten. Ik ben alleen bang dat het laden van de driver middels config.sys gedaan wordt, dus dan werkt dit niet.

  Oftewel, even spelen om het uit te zoeken.

  Gebruik je een multicast server oid?

  MS heeft trouwens een eigen inpack uitpack programma (extract.exe). Dat is ook DOS based. Moet je alleen even uitzoeken hoe je een .CAB file maakt die dat prog kan uitpakken
 • Winimage kan floppys imagen.

  http://www.winimage.com/winimage.htm

  Je kunt overigens ook via het netwerk booten. Hangt wel af van de netwerkkaart, soms moet er een extra chip op. Maar je gebruikt dan een dir op de netwerkserver als fictieve a: schijf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.