Vraag & Antwoord

Anders (software)

[excel] roll-downmenu

Anoniem
DPinguin
4 antwoorden
 • Hallo,

  Weet iemand hoe je in excel een roll-down menu kan maken voor een bepaalde cel? Dus dat de invoer aan de hand van het selecteren gaat van een item uit de roll-downmenu.

  Gr,
  DP

  PS
  Is een aparte forum voor de office-applicaties geen idee?
 • Kies Data - Valideren, de rest wijst zich vanzelf.
 • Bedankt. Ik had valideren wel 'ns zijn staan, maar nooit geweten dat het dat was. De rest wees inderdaad vanzelf. Bedankt.

  Nu zit ik weer met een excel-vraagje. Ik ben bezig met een urenverantwoordingbestand te maken voor 2003. 52 werkbladen en een overzicht met algemene gegevens, een tijd-voor-tijd en een vakantiedagen. Nu ben ik bezig met een formule die alle weekstaten afzoekt of code 850 is ingevuld. Hier worden de vrije dagen opgeboekt. Het probleem is alleen dat ik na iedere week de weekstaat beveilig. Is het mogelijk om dan toch te zoeken in de beveiligde cellen, want nu slaat excel de beveiligde cellen over.

  Die formule is ook best lastig maar daar ga ik eerst zelf ff mee puzzelen.
 • Een functie werkt ook in cellen die beveiligd zijn.
  Maar als je de zoekopdracht invoert als het werkblad beveiligd is, dan mag de cel waarin je de opdracht plaatst uiteraard niet beveiligd zijn.

  [size=9:a37f1db7ff]PS: Voor een nieuwe vraag kun je best een nieuw topic starten, dan heb je meer kans dat bezoekers je tekst lezen.[/size:a37f1db7ff]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.