Vraag & Antwoord

Anders (software)

Divx, wat moet ik er mee?

Anoniem
Speedy
8 antwoorden
 • Hallo allemaal,
  Ik download via kazaa lite nog wel eens een film om die 's avonds vanuit bed te kijken. Omdat de kwaliteit van zo'n gedownloade film vaak maar 320 x 180 (ofzoongeveer) pixels is wou ik wel eens wat meer. nu hoorde ik van een klasgenoot (of het waar is weet ik niet) dat ik divxfilms moest downloaden. op www.divx.com heb ik de viewer en decoder gedownload en geinstalleerd. mijn vraag is nu hoe kom ik aan divx films wan aan alleen het programma heb je zo weinig.
  Alvast bedankt,
  Twan
 • Tja, dit mag natuurlijk niet…

  …maar wat is the prob? Op KaZaA is heel erg veel te vinden, zoek maar eens op 'divx'… Of gewoon zoeken op de titel van een film die je zou willen hebben, het is vrijwel gegarandeerd dat het een divx is [staat er meestal bij]. Er staan ook vrijwel altijd de reso's bij, dus daar ook ff op letten.
 • Als je een divx film tegenkomt van 150 a 200 mb, kun je op je vingers natellen dat de kwaliteit waardeloos is, maar als je een film tegen komt van 700 mb, dan heb je meestal wel een topper.
 • Bovenstaande is ook absoluut waar.

  Overigens, ffdshow is een betere encoder. Meer opties, en kan bijv ook xvid aan.
 • ik heb niet echt meer opties nodig, ik wil gewoon een goede speler waar ik met een beetje kwaliteit een film mee kan afspelen. zijn er betere programma's dan kazaalite om films mee te downloaden??
 • Emule werkt voor films e.d. beter als Kazaa
  www.emule-project.net
 • [quote:a65e95e56d="twanscholten"]ik heb niet echt meer opties nodig, ik wil gewoon een goede speler waar ik met een beetje kwaliteit een film mee kan afspelen. zijn er betere programma's dan kazaalite om films mee te downloaden??[/quote:a65e95e56d]
  De kwaliteit van een divx-film hangt niet af van de speler die je gebruikt, maar puur van de manier waarop de maker de film gecodeert heeft. Ik kan je wel een goede speler aanraden: BS player.

  Het is al eerder gezegd in dit topic: met kazaa lite kun je prima goede divx-films vinden. Je moet echter wel op het bestands-formaat en de resolutie letten. Een film met een resolutie van 320x180 is gewoon van slechte kwaliteit. Een fatsoenlijke divx of xvid heeft minimaal de dubbele resolutie. Verder is de bestandsgrootte ook een indicatie. Een film van maximaal anderhalf uur wordt meestal tot 1 bestand van 700 MB gecodeerd, duurt de film langer dan worden het 2 bestanen van 700 MB elk.

  Verder zit er bij kazaa lite het programma Avi Preview. Hiermee kun je de films bekijken die je op dat moment aan het downloaden bent. Je kunt daarmee dus de kwaliteit van de film checken.
 • Vrijwel niets toe te voegen aan de bovenstaande entry. Behalve dat Direct Connect, naar ik gehoord heb, zo'n beetje het beste filesharing programma is voor het downloaden van films.
  Zelf gebruik ik dit programma ook en het werkt idd. goed. Ik moet er bij zeggen dat ik zelf nooit een ander programma heb gebruikt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.