Vraag & Antwoord

Anders (software)

Bootmagic XP/98SE

Anoniem
De Geest Van Oirlo
10 antwoorden
 • Als ik bootmagic 8.0 op WindowsXP installeer herkent hij Windows98SE niet. Moet ik deze dan onder windows98SE installeren??? (ik ga van de week formatteren, ik wil het dan fatsoendelijk laten werken). Nu werk ik met het standaard boot menu van XP. Bootmagic zou wel leuk zijn als het werkt.

  thx
 • Ik heb uren met de helpdesk van hun aan de telefoon gezeten, duur geintje naar Engeland.
  Het is wel mogelijk, maar de kans dat het mis gaat is ook groot dat het mis gaat als XP niet als Fat32 is geinstalleerd. Je moet het dan terug converteren.
  Bootmagic kan alleen goed werken als het op de eerste partitie (fat32) is geinstalleerd.
 • Werk met 2 partities. Een fat32 en één Ntfs, of alle twee Fat32.
  Installeer Win98 en Bootmagic als [b:e9cc103ce6]laagste versie eerst[/b:e9cc103ce6], én op Fat32 partitie (Werkt niet op Ntfs). Daarna pas XP op Ntfs. (of zo je verkiest op Fat32)
  Op die manier MOET uw systeem werken.
 • Dus ik moet hetvolgende doen:
  Windows98SE (FAT32) installeren C
  Bootmagic op C schijf installeren
  WindowsXP op D schijfinstalleren

  Dan moet hij t doen??
 • Je mag ze alletwee op C: zetten ALS je voor beiden FAT32 gebruikt.
  Je gebruikt echter uw oplossing als je voor W98 FAT32 (kan niet anders) en XP Ntfs gebruikt. Moet werken.
 • ik heb ook een vraag over bootmagic 8.0.
  maakt het niet uit welk os je het eerst instal.
  vb win xp dan win98es
 • EERST altijd de laagste versie.
  Anders kan ook, maar de ervaring leert dat het problemen zoeken is waar ze niet hoeven.
 • Wat ik uit bovenstaande niet lees is: hoe installeer je Win98 en WinXP? Als je dat op de conventionele manier doet (eerst Win98, dan WinXP), dan heeft installatie van BootMagic [i:3694003423]totaal geen zin![/i:3694003423].
  Om BootMagic zinvol te gebruiken moet je zowel Win98 als WinXP op een [i:3694003423]primaire[/i:3694003423] (actieve) partitie installeren. Doe je dit nl niet, dan worden van beide de bootbestanden op C: geïnstalleerd. BootMagic ziet in dat geval maar één systeem. En dan valt er voor hem weinig te booten.
 • Ah, dus daarom ziet hij nu in XP ook alleen Windows98. Omdat XP niet op primary boot staat. Dus als ik 98 op C zet en XP op D heeft het eigenlijk helemaal geen nut op Bootmagic te installeren???? Ik d8 dat ik het wel een keer voorelkaar gekregen heb met WinME en 2000 prof.
 • Als je dat voor elkaar gekregen hebt, dan moeten er dus ook 2 bootable partities zijn geweest. Dat kan natuurlijk, maar standaard wordt ook Win2000 vanaf de WinME partitie geboot. En dan is er maar één partitie bootable.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.