Vraag & Antwoord

Anders (software)

branden vanaf andere hd op netwerk

Anoniem
Peter Vooges
5 antwoorden
 • Ik heb een netwerk van twee pc’s met WinXP. In pc 1 zit een brander en op pc 2 staan een heleboel grote bestanden. Nu wil ik die bestanden dus even branden, maar dat lukt niet want Nero ziet de hd van pc 2 niet.
  Ik vraag me af of een nieuwere versie van Nero, of misschien een ander brandprogramma wel kan branden via het netwerk.
  Eerst het bestand van pc 2 naar pc 1 zettenkan natuurlijk ook, maar dat duurt langer dan branden. Omdat m’n brander niet zo snel is ben ik ook niet bang voor dataverlies tijdens het branden.
 • Nero maakt gewoon gebruik van de shares die je aanmakt in windows. Als je dus een drivemapping maakt vanaf de pc waar de brander inzit naar de share waar de bestanden staan die je wilt branden, kan je ze selecteren vanuit Nero. Je dient echter wel de optie aante zetten om netwerkbestanden eerst lokaal te kopieren voor het branden, anders gaat het branden geheid fout, je wint er dus niet echt snelheid mee als je ook de optie hebt om de bestanden eerst handmatig naar de pc met brander te kopieren
 • Oei, das jammer (van dat geen snelheidswinst).
  Dan laat ik de bestanden op de pc staan en sluit ik eens in de zoveel tijd de brander maar even aan. Helaas
 • Het branden vanaf een netwerkschijf [b:50345f5bca]kan[/b:50345f5bca] ook goed gaan, mits het netwerk snel genoeg is. Ik dump regelmatig divx files van 600/7000 mb over me netwerk van mijn tvkijk machientje naar de brander (24x Liteon) in mijn werkstation, en zonder de files even op de hd van mijn werkstation te zetten.
  Belangrijkste is dat het netwerk snel genoeg is, in mijn geval 100 mbit full duplex.

  Gewoon even een share aanmaken, en gewoon uitproberen. Tegenwoordig hebben branders toch burnproof (oid), dus zelfs qals je netwerk te traag is zal het wel goed gaan. (wel het bufferen van netwerkfiles uitzetten!)
 • tikfoutje

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.