Vraag & Antwoord

Anders (software)

Traag openen en afsluiten van Excel 2002

Anoniem
Leo S
4 antwoorden
  • Hoi allemaal.

    Ik heb bij twee klanten van ons het probleem dat Excel ontzettend traag is met het openen en afsluiten van bepaalde bestanden. Dit probleem doet zich voor als er bestanden vanaf het netwerk geopend worden. Het maakt dan niet uit of de bestanden op een NT-server of een Windows 2000 server staan, of geopend worden op Windows 9x of 2000/XP. Het enige wat gemeenschappelijk is, is Excel 2002 en Symantec Antivirus Corporate Edition (bij de ene klant versie 7.6 en bij de andere klant versie 8.0).

    Heeft iemand dit probleem vaker gezien, of heeft iemand er een oplossing voor?
  • Misschien ligt het aan het netwerk, het lijkt me van niet, maar probeer hem eens lokaal te openen
  • Het ligt niet aan het netwerk. Het is namelijk ook niet met alle Excel-bestanden. Tevens heb ik met andere bestanden en applicaties geen last van traagheid op het netwerk.
  • Je zegt dat het aan bepaalde excelbestanden ligt. Zijn dit steeds dezelfde bestanden of wordt een bestand de ene keer wel en de andere keer niet snel geopend?

    Indien het steeds dezelfde bestanden zijn kan het aan de omvang liggen. Wij werken bij ons op het werk ook met enkele grote bestanden (incl. draaitabellen, macro's, etc.) en dat gaat ook niet altijd even snel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.