Vraag & Antwoord

Anders (software)

[Word] marges op (on)even pagina's

Anoniem
Ener Nestraa
2 antwoorden
 • Ik zoek een manier waarmee ik in Word XP de marges op even en oneven pagina's verschillend kan laten zijn. Bijvoorbeeld alle onevenpagina's linkermarge 2,5 cm en rechtermarge 3,25 cm, en alle rechterpagina's linker- en rechtermarge beide 2,5 cm.

  Bestaat dit / kan dit?

  Alvast bedankt voor de hulp.

  René.
 • Als de marges op de even pagina's het spiegelbeeld zouden zijn van die op de oneven pagina's (bv. op oneven pagina's linkermarge 2,5 ; rechtermarge 3,25 en op even pagina's linkernarge 3,25 ; rechtermarge 2,5) dan zou je bij Pagina-instelling kunnen aanvinken dat de marges gespiegeld moeten worden en was de zaak daarmee klaar. Maar als er van spiegeling geen sprake is, dan zul je op elke pagina een sectie-einde moeten maken en per pagina de marges afzonderlijk instellen.
  Een andere mogelijkheid is om in je document de indeling zo te maken dat eerst alle oneven pagina's achter elkaar worden geplaatst en daarna alle even pagina's. Je hoeft dan de marges slechts 1 keer te wijzigen.
  Tenslotte kun je natuurlijk ook van oneven- en even pagina's afzonderlijke documenten maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord