Vraag & Antwoord

Anders (software)

Software voor bestands synchronisatie

18 antwoorden
 • Kan iemand mij een software pakket aanraden welke bestanden/mappen via bv VPN kan synchroniseren. Het gaat dus om 2 adsl lijnen die met elkaar verbonden worden. Zoiets als pcanywhere, maar dan gewoon een beheer programma wat realtime alles in de gaten houdt ! Alvast bedankt!
 • robocopy
 • Heeft dit bedrijf misschien ook een website ?
 • Dit is een product van MS. Staat op diverse resourcekits. De latere versies kan je opdracht geven om directories te synchroniseren. Dus wat je in de source delete, wordt dan ook in de target verwijderd.
 • en als je nou een proggie als dat nodig hebt als backup. en wat dus NIET een delete mag uitvoeren? maar alleen als er iets bij komt. een download bijvoorbeeld, die actief is of zo. bij een fail mag deze synch dus niet de backup ook verwijderen. mogelijk?
 • kwestie van een goede batchfile schrijven.... Controleren op een filenaam die MOET bestaan en als hij bestaat doorgaan, anders een foutmelding genereren.
 • heb ns zo een batch progsel geprobeerd, ma aar snap er de ballen van!! en ik kan natuurlijk ook neit elke keer als ik een download toevoeg uit kazaa daar weer een nieuwe batch file schrijven he
 • Je moet zoiets dan ook schrijven in Notepad en bewaren als naam.bat. Er zal ongeveer het volgende in moeten staan: [quote:a4ba40a7e3] cls rem echo off IF EXIST test.txt robocopy.exe met de bijbehorende extensies goto end else goto end :end pause [/quote:a4ba40a7e3] De test.txt zal dan moeten staan op de te vergelijkende directory (pas op waarschijnlijk zitten er nog wat foutjes in, maar mbv HELP IF en wat andere commando's weet ik zeker dat je er uit kom
 • mag ik je erop wijzen dat ik zoiets nog NOOIT gedaan hebt en dus bij god niet weet waar je het over hebt? help me further ajb!!! :D
 • fabstar81, wat voor OS gebruik je, kan ik eens kijken of ik het voor je kan maken. OK?
 • yezzz, ik heb OS=XP home edition. tia !!!
 • Probeer het onderstaande scriptje eens. Bewerken in Notepad en opslaan als test.bat (of een ander door jouw gewenste naam). Maar zorg er voor dat je hem niet per ongeluk opslaat als test.bat.txt, want dan zal hij nooit werken :) [quote:ae091a88bf] cls echo off if exist c:\kazaa\check.txt goto copy rem c:\kazaa\check.txt is een controlle of de source-directory bestaat echo check.txt bestaat niet goto end :copy echo hallo xcopy C:\kazaa e:\kazaa /E/V/D rem /E zorgt voor het copieren van de directory-structuur rem (ook de lege directories worden meegenomen) rem rem /V verifieerd de gecopieerde files rem rem /D copieerd ook gewijzigde files, zodat de laatste datum rem wordt overschreven rem goto end :end pause rem als het eea werkt kan je de pause weghalen, rem hoef je niet steeds op een toets te meppen. Verder kan je als je dat wil deze batchfile door rem je scheduler laten starten [/quote:ae091a88bf] Hier op mijn systeem werkt ie suc6
 • als ik jou nou vertel dat ik mn kazaa downloads plant in D:\Downloads\kazaaa hoe moet het dan eruit zien? en waar moet ik de bat file plaatsen?
 • xcopy C:\kazaa e:\kazaa /E/V/D dit is dus xcopy source destination, dus je zal iets krijgen als: xcopy D:\Downloads\kazaaa destination /E/V/D Je zet de terstfile in D:\Downloads\kazaaa en de batchfile in je destnation directory. Dan een shortcut op je buroblad en klaar is fabstar81 :)
 • ik zal wel dom zijn, maar ik snap er echt helemaal nix van!! wat heb je nog meer nodig om gewoon echt een kant en klaar batch filetje te schrijven?!?! kzaa staat nl op een andere pc geinstalleerd, maar de downloads komen op mijn computer!!! snap je?!
 • Da maak je een mapping naar een share van die andere Computer en waar ik schreef "destination" is de share met eventueel nog een directorynaam. [quote:75db8300d9] wat heb je nog meer nodig om gewoon echt een kant en klaar batch filetje te schrijven?!?! [/quote:75db8300d9] En wat bedoel je hier dan mee? Een Batch-file slaat op niets anders als de extensie .bat die de file heeft die een aantal dox-commando's bevat. Dus als je een file maak met alleen het commando "cls" erin en die bewaar als cls.bat heb je een batch-file die jouw dosscherm wist. Een batch-file zal dan ook altijd op dos-prompt nivo werken (eventueel wel of niet hidden)
 • nou, sinds ik er echt de ballen van begrijp....als ik jou nou alle info geef die jij nodig hebt om een kant en klaar batch filetje te schrijven....is dat niet handiger dan?
 • toe maar

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.