Vraag & Antwoord

Anders (software)

Nieuwe mobo gekocht, nieuwe problemen gekocht

5 antwoorden
  • Ik heb laatst wat nieuwe onderdelen gekocht: een epox 8rda+ (moederbord), samsung 512Mb DDR original (pc2100) en een AMD XP 2400+ En toen kwamen de problemen :evil: : - BIOS herkent soms de harde schijf niet. Power uit, power aan en hij herkent hem wel, vreemd. Driver installatie werkt niet goed: - de geintegreerde ethernetkaart van het mobo (NVIDIA nForce MCP Networking Adapter zoals het wordt weergegeven in het apparaatbeheer) wordt niet goed geinstalleerd. Probleem zoals het wordt weergegeven in het apparaatbeheer: "De NDIS.VXD, NTKERN.VXD-apparaatlaadprogramma's kunnen voor dit apparaat niet laden (Code 2.)" - Tijdens het opstarten herkent Windows heel braaf de PCI Universal Serial Bus, maar kan vervolgens geen stuurprogramma's vinden, ook niet op de cd van het moederbord. - De software voor de geintegreerde geluidskaart wordt niet goed geinstalleerd (in het apparaatbeheer: NVIDIA(R) nForce(TM Audio, de rest wordt wel goed geinstalleerd). Maakt niet uit of mijn PCI geluidskaart er wel of niet in zit. Ik heb al van alles geprobeerd: Eerst (natuurlijk) gewoon de standaard installatie vanaf de bijgeleverde CD van het moederbord, bovenstaande problemen bleven. Nieuwste bios erop gezet Nieuwste drivers gedownload, en daarmee het volgende probleem: De installatie wordt telkens afgekapt met de foutmelding "setup kan de installatie niet uitvoeren (0x80040702)" Windoos opnieuw geistalleerd, zelfs de C-schijf geformatteerd. Niets helpt. Ik kan nu niet meer achter inernet (na het formateren van de C schijf herkende Windows de modem niet meer (???)), geen games meer spelen, niets. Zeer frustrerend. Ik ben ten einde raad :( . Wie kan me helpen!!?
  • Sorry, dubbel gepost!
  • Dit wijst op een slechte samenwerking tussen MB en RAM. Eén van de twee gaan in de fout...Vanop afstand moeilijk te zeggen welke van de twee. Ik zou dan toch adviseren, vermits het nieuw is, te gaan praten met uw leverancier. Ik tip in ieder geval meer op uw MB....
  • Ik denk dat deze vraag meer in hardware thuis hoort. Toch nog even een paar vraagjes. De voeding heb je van je andere systeem? Wat voor een is het? Welke videokaart heb je? Aan de ene kant lijkt het of je voeding te zwak is. Als het anders bekijk, problemen met netwerk, geluid, modem en usb. Dan denk toch ook dat het algemeen instaleren van de drivers mis is gegaan. Welk OS heb je? Nu heb ik nog een vraag: Hoeveel reepjes geheugen heb je? Klok horen luiden mode dit ivm dual mode en ik weet niet in hoeverre stabieliteit hier mee te maken heeft, maar dat kan iemand anders op dit forum je vast veel beter vertellen.
  • [quote:219a11ab6e]Dit wijst op een slechte samenwerking tussen MB en RAM. Eén van de twee gaan in de fout...[/quote:219a11ab6e] Hoe bedoel je dat? Kan je dat even toelichten? [quote:219a11ab6e]De voeding heb je van je andere systeem? Wat voor een is het? Welke videokaart heb je[/quote:219a11ab6e] Voeding is 400w(staat onderin mn post), lijkt me genoeg. Ik heb zelf het idee dat het aan de OS ligt. Ik heb win98(1e editie). Is dit juist, want in principe moet mijn systeempje ook gewoon draaien op win98.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.