Vraag & Antwoord

Anders (software)

OPERA 7 FINAL, goede browser en vervanger Internet Explorer

Anoniem
None
19 antwoorden
 • Opera 7 final is uit.
  De vorige versies van Opera vond ik niet echt spectaculair maar deze overtreft mijn stoutste verwachtingen.
  Werkt lekker snel, simpel en ook echt specifieke IE code werkt ook, zoals de achtergrond die blijft staan (bgproperties="fixed") en sommige Javascript code die alleen eerst werkte met IE.
  Opera 7 zit, als je het kunt vergelijken, op het niveau kwa functionaliteit en werking in de buurt van Internet Explorer versie 5.

  Voor iedereen die zoekt naar een goede vervanger van IE of gewoon een goede browser raad ik Opera 7 final aan.

  De Standard versie werkt voor zover ik heb kunnen controleren met elke Javascript code en voor alleen pagina's met echte Java heb je de versie nodig met Java.

  Download: [b:bb990312a4]Opera 7 final Standard[/b:bb990312a4] (3,2 Mb) / [b:bb990312a4]Opera 7 final with Java[/b:bb990312a4] (12,6 Mb)
 • Super
  Ik gebruik zowel NETSCAPE als OPERA

  ga hem gelijk downloaden vanavond
 • Opera 7 geeft een vervelend probleem met dit forum, de tekst word bij mij lichtgrijs op een wit-blauwe achtergrond, dat leest niet lekker.
  De onderwerpen zijn verder wel in de correcte kleur uitgevoerd, vreemd.

  [img:e01a2c88ea]http://members.home.nl/ajjs/opera7ct.png[/img:e01a2c88ea]
 • Opera 7 werkt erg fijn, heb hem sinds gisteren op mijn pc staan. Ik heb ook het idee dat Opera 7 de pagina's nog een stuk sneller laadt dan versie 6.05.
  Die bug met betrekking tot het C!T-forum is inderdaad irritant. Maar het wordt nog vreemder: in deze draad hier op het forum staat wel een post gewoon in het zwart…
 • Ik zet het even bij Anders (software) neer.
 • [quote:206ceea6a7="mephi"]Opera 7 werkt erg fijn, heb hem sinds gisteren op mijn pc staan. Ik heb ook het idee dat Opera 7 de pagina's nog een stuk sneller laadt dan versie 6.05.
  Die bug met betrekking tot het C!T-forum is inderdaad irritant. Maar het wordt nog vreemder: in deze draad hier op het forum staat wel een post gewoon in het zwart…[/quote:206ceea6a7]
  Niet zo raar dat die in het zwart staat, want de posters heeft er kleurcode bijgedaan:

  [code:1:206ceea6a7][color=black]Licht er gewoon aan hoeveel herrie de fans in de kast maken. Na een bepaalde tijd slijten die en loopt hij minder soepel en dat maakt meer geluid

  Timo
  [/color][/code:1:206ceea6a7]
  Ik vind Opera 7 ook fijn werken, alleen niet met dit forum.

  Ik draai zelf ook een phpBB 2.0.1. forum en daar doet deze fout zich niet voor, nou heeft mijn forum ook een andere kleurcode in het CSS stylesheet staan dan dit forum.
  Misschien ligt het aan de combo CSS stylesheet van het C!T forum en Opera 7.

  Ik heb veel instellingen in Opera uit- en aangezet maar geen effect.
 • [quote:8db9b8af1c="ODF"]Opera 7 geeft een vervelend probleem met dit forum, de tekst word bij mij lichtgrijs op een wit-blauwe achtergrond, dat leest niet lekker.
  De onderwerpen zijn verder wel in de correcte kleur uitgevoerd, vreemd.

  [img:8db9b8af1c]http://members.home.nl/ajjs/opera7ct.png[/img:8db9b8af1c][/quote:8db9b8af1c]

  Inderdaad irritant, ja. Ligt volgens mij ook aan dit forum. Je kunt er wel iets aan doen: view>style>user mode>high contrast (of niks, is ook goed). Ben er nog niet achter hoe je dat als default instelt. Heb al bij preferences zitten klooien, maar werkt nog niet.

  Verder fijne browser en zo compact, ongelooflijk. Heb al wel een site gehad die er niet helemaal puik uitzag, maar mijn IE 6.0 maakte er de laatste tijd steeds meer een zootje van (niet goed leesbare tekst, links over elkaar enzovoort)

  O, ja. Als je al een keer Java geïnstalleerd hebt voor IE 6 (of waarvoor dan ook), hoef je dat niet opnieuw te doen. Opera zoekt het zelf op en tot nu toe werkt het goed bij mij. Scheelt weer een klont downloaden.
 • Een oplossing is er wel. Namelijk preferences>page style en dan 'page fonts and colors' uitvinken.
  Alleen is dat ook weer niet echt een oplossing want andere pagina's zien er weer minder uit.

  Lees ook deze draad:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=82713
 • [quote:c60f99f7da="Count Uilesnor"]Een oplossing is er wel. Namelijk preferences>page style en dan 'page fonts and colors' uitvinken.
  Alleen is dat ook weer niet echt een oplossing want andere pagina's zien er weer minder uit.
  [/quote:c60f99f7da]
  Dit geeft bij mij geen enkel resultaat in dit forum.
 • [quote:458cceefe8="ODF"][quote:458cceefe8="Count Uilesnor"]Een oplossing is er wel. Namelijk preferences>page style en dan 'page fonts and colors' uitvinken.
  Alleen is dat ook weer niet echt een oplossing want andere pagina's zien er weer minder uit.
  [/quote:458cceefe8]
  Dit geeft bij mij geen enkel resultaat in dit forum.[/quote:458cceefe8]

  Bij mij stond ie al uit.
  Wat bij mij wel werkt is op <ctrl + g> drukken. Zie ook Help>Keyboard (of <ctrl + b>;) voor nog meer handige sneltoetsen. Wat ook werkt is de methode die ik boven al aangaf en dan in File>Preferences>Page Style 'Author mode as default' uitvinken.
 • OK, het werkt, als je [b:1df740b5c2]File>Preferences>Page Style 'Author mode as default'[/b:1df740b5c2] en [b:1df740b5c2]file>preferences>page style en dan 'page fonts and colors'[/b:1df740b5c2] uitvinkt kun je dit forum weer normaal bezichtigen.

  [img:1df740b5c2]http://members.home.nl/ajjs/operacss.png[/img:1df740b5c2]
 • Het kan dus idd wel. Maar zoals ik al eerder zei: ik vind het niet echt een oplossing, want andere pagina's gaan er zo weer lelijker uitzien, dus moet je altijd blijven 'toggelen'.
  Neem bijvoorbeeld de www.gamez.nl , deze pagina wordt in O7 eindelijk goed weergegeven (:D), wanneer je voornoemde optie preferences>page style>'page fonts and colors' uitvinkt, ziet die pagina er niet meer uit. Hetzelfde geldt voor http://www.omroep.nl/nos/nieuws/index.html . De pagina doet het uitstekend in O7, maar ziet er in die andere modus niet goed meer uit.

  Mijns inziens moet de webmaster van C!T hier dus toch even mee aan de slag.

  Om nog even door te gaan op de originele topic van deze draad; ik houd IE toch altijd nog bij de hand. Ik liep in 6.4 net te vaak tegen sites aan die niet naar behoren werkte in Opera. En ook nu zijn er al situaties geweest waarin ik toch weer IE moest gebruiken. Zo werkt de test om je verbindingssnelheid te meten op www.speedtest.nl bijvoorbeeld niet in Opera :-(
 • [quote:33ae214701="Count Uilesnor"]Mijns inziens moet de webmaster van C!T hier dus toch even mee aan de slag.[/quote:33ae214701]
  Ik heb zelf ook een phpBB forum draaien (waar met Opera 7 de kleuren wel goed zijn, alleen is het stylesheet aangepast) en het is volgens mij een kleine moeite om het stylesheet aan te passen zodat het ook goed oogt onder Opera 7 zonder dat je steeds hoeft te switchen, maar ook Opera 7 laat hier een steekje vallen vind ik.

  Deze vraag misschien ook posten in [b:33ae214701]Feedback[/b:33ae214701]?!
 • [quote:87447ef316="ODF"]
  Deze vraag misschien ook posten in [b:87447ef316]Feedback[/b:87447ef316]?![/quote:87447ef316]

  Daar loopt er ook al een draadje over…
 • Kan de ontwerper van dit forum niet een paar codes aanpassen zodat alle opera gebruikers (zijn er veel) te tekst gewoon in het zwart zien. Lijkt mij niet zo'n grote moeite

  TIP: als niet constant met opties wilt klieren, druk gewoon op Ctrl + A (alles selecteren) Dan kun je het ook lezen
 • Hé, dat is idd een handige tip!
 • Is het ook mogelijk om de schuifbalken in de door de site aangegeven kleur te zien?
 • Let op er is al een nieuwe versie in de maak namelijk 7.01 deze zal zeer binnenkort worden uitgebracht omdat er een paar "security foutjes" in de huidige versie zitten. Maar geen paniek het is altijd nog veiliger dan IE. Voor verdere informatie hierover zie forums van opera.
 • Niet alleen dit forum heeft problemen met Opera 7, ook de site van MSN.com heeft/had dat.
  Zo meld [b:4032d2c2fe]Webwereld[/b:4032d2c2fe]:
  [quote:4032d2c2fe][b:4032d2c2fe]Vrijdag, 7 februari 2003[/b:4032d2c2fe] - [i:4032d2c2fe]Softwaremaker Opera is boos op MSN omdat gebruikers van de nieuwe browser Opera 7 die Msn.com bezoeken, een vervormde site krijgen.[/i:4032d2c2fe]

  MSN maakt - zoals zoveel grote sites - gebruik van style sheets. Daarmee wordt de site technisch aangepast aan de browser van de bezoeker, zodat de site er voor iedere browser goed uitziet. Bij het bezoek aan Msn.com met Opera 7 vallen echter stukken tekst weg en blijven sommige tekstkolommen leeg.

  Håkon Wium Lie, technisch directeur bij het Noorse Opera, is hier [b:4032d2c2fe]boos[/b:4032d2c2fe] over omdat juist alleen Opera 7-gebruikers benadeeld worden, zo zegt hij op CNet. Hij vermoedt dat MSN het opzettelijk doet. De misvormde pagina die gebruikers van Opera 7 te zien krijgen, wordt onder meer veroorzaakt doordat in de style sheet voor die browser de tekst 30 pixels verder naar links staat.

  Microsoft wimpelt de beschuldigen over het misbruik van style sheets af. "We gebruiken verschillende opmaakmodellen voor de diverse browsers. Op die manier proberen de internetervaring te optimaliseren", verklaart MSN-woordvoerder Bob Visse. "We hebben geen reden om gebruikers van een bepaalde browser te benadelen, maar we gaan het uitzoeken."

  Ruim een jaar geleden lagen MSN en Opera ook al met elkaar overhoop. Toen bleek dat de MSN-site alleen voor gebruikers van Internet Explorer optimaal te bekijken was.

  Er is overigens wel een manier voor gebruikers van Opera 7 om Msn.com goed op het beeldscherm te krijgen. Daarvoor dient de 'browser identificatie' te worden aangepast in een andere browser. Bij het bezoek aan een site maakt de browser zich kenbaar als een ander programma. [/quote:4032d2c2fe]
  Ook dit heeft weer te maken met een slecht in elkaar gezet of slordig Cascade Style Sheet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.