Vraag & Antwoord

Anders (software)

Welke virusscanner??? XP

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Welke virusscanner kan ik het best gebruiken onder XP Pro ??
  Ik heb een paar mensen gesproken die nare ervaringen hadden met Norton, wat moet ik hiervan geloven? Is McAffee een betere keus?
 • Ik gebruik tot volle tevredenheid Norton Systemworks 2003 in xp pro
  In dit forum zie ik ook regelmatig klachten over dit progje, maar ik heb nergens geen last van.
  Ik vind dus persoonlijk norton het beste.
 • Ik heb versie 2002. Ook geen problemen. Wel als je wilt verwijderen; er blijft dan veel rotzooi staan.
 • [quote:c58ed6e8af="aj.werkhoven"]Ik heb versie 2002. Ook geen problemen. Wel als je wilt verwijderen; er blijft dan veel rotzooi staan.[/quote:c58ed6e8af]

  Bedankt voor de tip. Ik heb nu versie 2003 erop staan.

  Maar dit geldt ook voor McAfee, dat is net zo erg, zoniet nog erger om te verwijderen.
 • Gebruik ook versie 2002. zonder bijzondere problemen. Verwijderen inderdaad lastig. Daar moeten aparte bestandjes voor worden gedownload van de site van Symantec. Maar waarom verwijderen als het goed draait?
 • Waarom überhaupt installeren als je weet dat je de software vervolgens slechts met veel moeite kunt verwijderen? Dat betekent dat de software niet goed is geschreven is en zolang Symantec de diverse installatie- en deïnstallatieproblemen niet oplost, blijf ik Norton een piece of crap vinden.
 • Ik zou ook opteren voor Norton,ikzelf werk ook met norton, hem verwijderen heeft bij mij geen problemen opgeleverd.Ik heb hem 1 keer zonder problemen kunnen verwijderen en terug gezet. het is bij die ene keer gebleven om de doodeenvoudige reden dat hij goed draait.
  :wink:
 • [quote:bd4ed322f3="BrigitteW"]Waarom überhaupt installeren als je weet dat je de software vervolgens slechts met veel moeite kunt verwijderen? Dat betekent dat de software niet goed is geschreven is en zolang Symantec de diverse installatie- en deïnstallatieproblemen niet oplost, blijf ik Norton een piece of crap vinden.[/quote:bd4ed322f3]

  Ik hoor dat zo vaak over Norton. Ik heb daar nog nooit problemen mee gehad. Op mijn eigen computer heb ik 2001 gedeinstalleerd en vervangen door 2002 en 2002 verwijderd en vervangen door 2003.
  Bij mijn ouders heb ik onlangs 2001 verwijderd en vervangen door 2003.
  Dit alles zonder problemen.
 • Iemand die ik ken kan Norton niet verwijderen. Als ie dat doet, heeft ie geen internetverbinding meer. En hij weet een hoop over PC's en software, dus aan hem ligt het niet.

  Zelf heb ik installatieproblemen gehad met zowel 2002 als 2003. Gelukkig ging deïnstalleren wel goed …. Voor mij geen Norton meer.
 • Ik gebruik alweer een tijdje pc-cillin van trendmicro. Het is alleen online te koop. Het draait bij mij probleemloos onder XP.

  Het kost EUR 61,08…kweenie of dat duur is vergeleken met bijv. NAV2003….het is in ieder geval een zeer goed en compleet pakket.

  Suc6

  Ruud
 • [quote:025ac73e06="Daffy Disk"]Ik gebruik alweer een tijdje pc-cillin van trendmicro. [/quote:025ac73e06]
  Ik ook
 • Ik gebruikte zelf ook eerst Norton, maar mensen die zeggen dat dat een goed programma is hebben zelf waarschijnlijk nog nooit een virus als Klez of Elkern gehad :x. Ik wel.
  Als je zo'n virus krijgt begint Norton wel te piepen: er is een virus. Maar ondertussen is het programma zelf al aangetast. Als je dan wilt gaan scannen krijg je een foutmelding en stopt 'ie ermee. Dat heb je bij McAfee niet. Bovendien zijn de virusdefinitie-bestanden van McAfee 3x zo klein; das vooral handig als je een trage modem hebt.

  PC-Cillin kan je nóg beter nemen: dat is ongetwijfeld de beste virusscanner van dit moment :). Daar heb ik echter niet zóveel geld voor over.
 • [quote:efe0893d96="BrigitteW"]Waarom überhaupt installeren als je weet dat je de software vervolgens slechts met veel moeite kunt verwijderen? Dat betekent dat de software niet goed is geschreven is en zolang Symantec de diverse installatie- en deïnstallatieproblemen niet oplost, blijf ik Norton een piece of crap vinden.[/quote:efe0893d96]
  Je hebt natuurlijk wel (een beetje) gelijk. Voor het geld van die software mag Symantec inderdaad echt wel wat meer moeite doen om die problemen op te lossen :evil: . Maar als je eenmaal die software hebt gekocht, wil je hem natuurlijk ook gebruiken. Er is genoeg kritiek op te leveren, maar het is natuurlijk niet alleen maar kommer en kwel met Norton.
  Wel is het zeker zo dat als ik besluit om weer eens nieuwe anti-virussoftware aan te schaffen, ik mij meer dan vorige keer zal oriënteren.
 • Norton AntiVirus Corporate Edition kost een paar centen maar dan heb je ook wat.1 keer installeren auto update perfect.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.