Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

programma's op andere partitie

None
9 antwoorden
 • Ik heb op dit moment alleen WinME op mijn computer. Nou ga ik er ook nog Win2000 op zetten. Op de Windows ME partitie heb ik echter al allerlei software geinstalleerd (MS Word, Publisher, etc.) Eigenlijk heb ik geen zin om het allemaal opnieuw te gaan installeren. :(
  Kan ik gewoon in Win2000 snelkoppelingen maken naar de programma's op de WinME-partitie? Of zijn er dan ook nog allerlei register-instellingen enzo die ik moet overnemen?
 • [quote:fd7f89729d="m021"]Of zijn er dan ook nog allerlei register-instellingen enzo die ik moet overnemen?[/quote:fd7f89729d]

  Ja, hoewel er programma's zijn die dat voor je kunnen doen (of handmatig), raad ik je ten sterkste aan om die gewoon te laten voor wat ze zijn. De moeite die je voor een paar her-installs moet doen is peanuts in verhouding tot het later evt. opsporen van fouten etc..
 • Ik heb ook eens een poging ondernomen om WinMe en W2k op een pc te installeren met een dual boot.
  Tot heden is mij dat niet gelukt. :P
 • Da's toch niet zo moeilijk?
 • Het beste is gewoon alles opnieuw installeren, waarom wil je eigenlijk WinME behouden? Of ben je zo dol op die blauwe schermen?
 • Ik heb thuis een computer met 1xWin98se, 2xWinME en 1x Win2000. Blauwe schermen heb ik daarmee nog nooit gehad, in geen enkel besturingssysteem. Als er iets vastloopt, dan is dat meestal Win98SE, maar dat is waarschijnlijk omdat de kinderen daarop steeds de nieuwe spelletjes willen hebben en de oude er weer afgooien. Zal binnenkort wel eens een oude Ghost-image terug moeten zetten. Maar echt problemen? Helemaal niet.
  Overigens staan alle toepassingen op een apart logisch station. Daardoor kan ik volstaan met eenmalig ruimtegebruik. Ook al heb ik programma's in alle systemen geïnstalleerd staan.
 • Ok, bij jou gaat het dan goed.
  Maar waarom heb je eigenlijk al die OSsen op één systeem?
 • De eerste is voor de kinderen om allerlei spelletjes in te installeren. De tweede is voor mijzelf, om te internetten en office programma's. De derde is voor het testen en uitproberen van software. Windows 2000 heb in geïnstalleerd voor een studie MCSE.
  Het draaien van meerdere installaties heeft dus als voordeel dat een probleem in het ene systeem de andere niet aantast. Daarin kun je dan gewoon verder werken.
 • Aha

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.