Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

tekst 180 graden roteren mogelijk in word?

JohnnyBoy
15 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zou graag willen weten of het mogelijk is om tekst in word 180 graden te draaien.

  Ik ben namelijk bezig om een kaartje te maken waarbij de kaart gevouwen moet worden zodat de tekst op z'n kop komt te staan.

  Groeten, Willem Tulp
 • Hmz ik kon het ook zo ff niet vinden in word..

  Maar waarom maak je eigenlijk een kaart in Word??
  Is een grafisch pakket zoals photoshop daar niet veel beter voor geschikt. Dan kun je tenminste écht leuke kaarten maken. Word is daar niet echt voor geschikt.

  Wat heeft dit trouwens met windows te maken, behalve dan dat beide software van microsoft is.. :-?
 • Wellicht kun je e.e.a. doen met Word Art. Daar is een aparte werkbalk voor.

  Groeten,
  Jacco
 • [quote:0de0cf8f71="Jacco Haarsma"]Wellicht kun je e.e.a. doen met Word Art. Daar is een aparte werkbalk voor.

  Groeten,
  Jacco[/quote:0de0cf8f71]

  Ja, maar zeg nou zelf, de kwaliteit en originaliteit van Word Art is wel heel bedroevend..
 • Plaats de tekst in een tekstvak. Die kun je dan roteren. Knop hiervoor zit op de bijbehorende werkbalk.

  mvggroet Edmond
 • Maak een tabel -> typ er tekst in -> rechtermuisknop klikken op tabel -> Tekstrichting -> en kiezen hoe je hem wilt hebben
 • [quote:77e69c8219="Edmond Varwijk"]Plaats de tekst in een tekstvak. Die kun je dan roteren. Knop hiervoor zit op de bijbehorende werkbalk.

  mvggroet Edmond[/quote:77e69c8219]

  De knop zit er wel, maar hij is niet "aanklikbaar"?
 • Heb je het tekstvak geselecteerd? Dat moet wel namelijk.

  mvrgroet Edmond
 • Tekstvak draaien? ik weet niet wat voor een versie hij heeft, maar bij mij (Office 2000 Premium) kun je een tekstvak niet draaien. Misschien wel op de 2002 versie?
 • Gaat NIET, Edmond. Probeer zelf maar.
  Met "Autovormen" gaat het wel, tekst invoegen, de vorm kan je draaien, maar de tekst zelf blijft horizontaal staan.
  Waar is de goede oude WP voor Windows? Daar kon je dat wel. Maar ja, WinWord van MicroShit is toch "zoveel beter"……..??????????
 • Als je de tekst in een tekstbox zet kun je de tekst wel 90 graden draaien. Kies bij paginalayout voor een landscape pagina (liggend) en zet er dan de tekstboxjes op. Als je nu de tekst 90 graden draait staan ze op het papier wel op de kop. Dit werkt in Word 97 dus het zal in de hogre versies ook wel werken.
  Om de knop waarmee je de tekst kunt draaien te vinden selcteer je eerst een texbox, op de werkbalk die dan verschijnt staat rechts een knop met een A en een paar pijltjes. Die knop moet je hebben.
 • Een tekstbox kan je NIET draaien. Wel indien je uit autovormen een vak selecteerd, en tekst invoegd. De tekst zelf echter blijft steeds horizontaal staan!!!!!!!!!!!!! Zo is het in Office 2000.
 • Ik weet niet welke versie van Word 2000 je hebt en wat je onder horizontaal verstaat maar volgens mij is dit echt gedraaide tekst.

  [img:44d42a6f46]http://members.home.nl/j.snaterse/images/Draaien.jpg[/img:44d42a6f46]
 • Yep, maar geen 180 graden. Is me nooit echt opgevallen dat die ontbreekt. Microsoft zal wel weer naar Publisher gaan wijzen voor dit soort zaken, maar inderdaad WordPerfect doet het in een snap. Zal nog eens kijken wat er mogelijk is.

  groetjes Edmond
 • [quote:8ad094e33c]Als je iets niet zeker weet, laat het dan op z'n minst overtuigend klinken… [/quote:8ad094e33c]
  Yep! Dit is tekst-richting veranderen! Daar ging het niet over. In het topic was sprake van TEKSTVAK DRAAIEN. Doch, je kan het inderdaad overtuigend laten klinken…………………. :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.