Vraag & Antwoord

Anders (software)

homevideo's sharen met kazaa lukt me niet

Anoniem
FoXiERotjEknoR
11 antwoorden
 • nu is het eindelijk zover, heb n homevideo af, en wil ik m via kazaa te downloaden zetten voor familie/vrienden/kennissen….alleen krijg ik dit op geen manier voor elkaar…(iemand van jullie wel?)
  tools—find media to share—-de map die ik wil delen staat aangevinkt. Filename is "nieuwjaar johan cd1" en "nieuwjaar johan cd2" t zijn 2 mpg bestanden. Nu heb ik bij keywords ook nog gezet "johan,nieuwjaar,2003" maar niemand van mn kennissen schijnt ze te kunnen vinden…mijn gebruikersnaam bij kazaa is niks@kazaa…maarja, hoe zoek je n gebruikersnaam op zonder eerst IETS van die gebruiker te kunnen zien bij search. Dus dat heb ik ook al gebropeerd, een redelijk uniek bestand laten zoeken dat ik heb, maar daar staat ook mijn gebruiksersnaam niet bij de resultaten……..alle suggesties zijn welkom!!

  bvd Marco
 • Kazaa is ook niet echt geschikt om bestanden met een kennis uit te wisselen. In theorie zou je denken dat als iedereen op dat grote netwerk zit, het zou moeten werken. In de praktijk krijg je toch vaak dat je elkaar niet kan vinden.

  Misschien is het eenvoudiger om een en ander via ftp uit te wisselen?
 • kan je het niet gewoon via msn doorsturen?
 • Het gaat volgens mij om 2 complete cd's, kan MSN het versturen van dit soort grote bestanden wel aan?
 • Even een ftp servertje opzetten lijkt mij toch het makkelijkst. Als je met Kazaa iets zoekt, maak je kontakt met een supernode, dit is niks anders dan de pc van iemand die fungeert als supernode en de aangeboden files bijhoudt, meestal is het zo dat als je zoekt vanuit bijvoorbeeld nederlnad, je ook kontakt legt met een supernode uit nederland, dit om transatlantisch verkeer te beperken. De gevonden resultaten zijn dus nooit een totaal overzicht van alles wat beschikbaar is. Er staat nu een artikel op Webwerled waarin een tool wordt beschreven die het dus wel mogelijk maakt wereldwijd te zoeken. Vanaf Webwereld:

  Meer vindresultaat door toevoeging aan KaZaA
  Woensdag, 12 februari 2003 - Duitse KaZaA-fanaten hebben een programma ontwikkeld waarmee het veel eenvoudiger wordt een bepaald muziek- of videobestand te vinden.


  Door Laurens Verhagen  Het gratis programma KaZupernodes stelt de liefhebber in staat om veel meer computers te doorzoeken naar juist dat ene zeldzame bestand. Normaal maakt KaZaA contact met een zogenoemde supernode, een computer van een andere KaZaA-gebruiker die dienst doet als een mini-server.

  Deze supernode is als het ware de toegangspoort naar het netwerk van KaZaA en verwerkt de zoekopdrachten. Zoals bekend maakt KaZaA - in tegenstelling tot het oude Napster - geen gebruik van een centrale server.

  Probleem bij deze supernodes is echter dat deze slechts toegang bieden tot een deel van het netwerk. Bovendien heeft de gebruiker geen controle over welk deel. Nederlandse gebruikers staan bijvoorbeeld over het algemeen in contact met andere Nederlanders. Bij veelvoorkomende nummers is dit geen probleem, bij zeldzame bestanden wel.

  Deelnetwerk
  De Duitse hobbyisten hebben hiervoor nu een oplossing gevonden. Met KaZupernodes kan iedereen namelijk zijn eigen deelnetwerk kiezen. Het enige wat de gebruiker nodig heeft, is het ip-adres van een supernode.

  KaZaA-specialist Hans Handgraaf van Museekster.com is zeer enthousiast over het programma en spreekt zelfs van een kleine revolutie. "Dit tooltje maakt een einde aan deze KaZaA-dictatuur", zo meent Handgraaf. "Je kunt nu dus eindelijk echt zoeken in het aanbod aan bijvoorbeeld de andere kant van de oceaan."

  Handgraaf verwacht dat het veel eenvoudiger wordt bestanden te vinden. "Binnen afzienbare tijd verwacht ik een vorm van communities met elk hun eigen specialiteit", zo stelt Handgraaf. Iemand die bijvoorbeeld geïnteresseerd is in Braziliaanse muziek, kan dan terecht op een speciale gemeenschap met KaZaA-gebruikers die van dergelijke muziek houden.

  Met het Gnutella-netwerk is het overigens al langer mogelijk om te zoeken in andere groepen gebruikers. Voor KaZaA is deze mogelijkheid wel nieuw. Nadeel van Gnutella is echter dat dit weinig gebruiksvriendelijk is.

  Zelfstandig
  Volgens Handgraaf zijn er tests gedaan waarbij een supernode werd geïsoleerd van het Fasttrack-netwerk waarvan KaZaA normaliter gebruikmaakt. Deze supernode kan vervolgens met KaZaA Lite worden benaderd, waardoor een zelfstandig netwerk op basis van het Fasttrack-protocol is ontstaan.

  "Dit zou kunnen betekenen dat KaZaA door KaZupernodes ook zelfstanding door kan, wat er ook mag gebeuren met Sharman Networks", zo meent Handgraaf. Sharman Networks - eigenaar van KaZaA en Fasttrack - is nog altijd in een aantal juridische procedures verwikkeld.

  Het programma KaZupernodes is 1,49 MB groot en is gratis te downloaden. Op Museekster.com staat een duidelijke Nederlandstalige uitleg.
 • [quote:3cf0b748aa="Venzent"]Even een ftp servertje opzetten lijkt mij toch het makkelijkst.

  KNIP

  .[/quote:3cf0b748aa]

  Wat is de gemakkelijkste manier om dit te doen? Welke programma's kan ik hiervoor gebruiken? Ik heb hetzelfde probleem en wil af en toe bestanden uitwisselen met een kennis in het buitenland.

  Alle info is welkom :-)

  Martijn
 • In dit draadje staat een en ander uitgelegd.
 • Een p2p tool die wel kan wat jij wilde doen is DirectConnect van NeoModus.

  Je logt in op een server(Hub, er zijn er tientallen) en stelt je bestanden beschikbaar.
  Iedereen die ook op die server inlogt kan bij jou downloaden.
  Voorwaarde: een hoop van deze hubs stellen minima aan de gesharede map, bv: minimaal 3 GB en je moet 2 "slots" open hebben (2 gebruikers kunnen tegelijkertijd bij jouw dl)
  Vaak staan de eisen in de hub-naam vermeld.
  Je zou dan dus een hub moeten kiezen met lage eisen.
  www.neo-modus.com
 • Waarom via P2P het risico lopen dat ook "onbevoegden" gaan downloaden? Met een FTP server kun je een account met wachtwoord aanmaken alleen voor die kennis en niemand kan er verder bij.
 • Hoe zet je trouwens dan een wachtwoord op je FTP??? (dus een gedeelte van je website op slot)
 • Tja, vaak is een ftp opzetten toch te veel werk voor de meeste mensen.

  Nog een andere oplossing: een programma als Fastlynx.

  Is net zoiets als pc anyware,laplink enz enz maar zeeeer eenvoudig van opzet, het draait zonder dat er wat geinstallleerd wordt, draait dus desnoods ook van een diskette op een vreemde machine.

  Nadeel; moeilijk aan te komen en je zet letterlijk je hele systeem open voor de bezoeker, een ftp blijft het mooiste, maar ja…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.