Vraag & Antwoord

Anders (software)

macro voor automatisch vervangen in excel

Anoniem
Conehead
2 antwoorden
 • Wie kan mij helpen?

  Wat ik wil zou volgens mij mogelijk moeten zijn, maar ik krijg het niet voor elkaar.

  Ik heb een soort van (bingo)formulier met getallen waar ik eens per week een aantal getrokken getallen moet verwijderen. Ik ben lui :) en zou dit graag willen doen aan de hand van een macro:

  Een getal(len) in vullen in een bepaalde cel(len)—>knoppie indrukken—>getal(len) wordt verwijderd tussen de andere getallen—>scheelt mij weer een hoop zoekwerk. En heb ik meer tijd over.

  WIE HEEFT DE OPLOSSING???!!!

  P.S.:Gewoon opnemen gaat niet want om het opnemen te stoppen moet ik vervangfunctie onder bewerken afsluiten, en trouwens ook zelf het getal invullen en ik ben lui weet je nog LOL!!!
 • [code:1:58cd0212ca]
  Sub test()
  For Each c In Worksheets("Blad1").Range("B1:C10").Cells
  If c.Value = Worksheets("Blad1").Range("A1").Value Then
  c.Value = ""
  End If
  Next c
  End Sub
  [/code:1:58cd0212ca]

  Bovenstaande macro kijkt naar de waarde van cel A1; komt deze waarde voor in het bereik B1:C10 dan worden deze cellen leeggemaakt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord