Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Excel:waarde aan letter toekennen

jeepee
3 antwoorden
 • Ik ben in Excel 2002 bezig met een rooster. Ean A-dienst staat hierin voor 8 uur en een S voor 12,5 uur, enzovoort.

  Nu wil ik aan het eind van de maand alles opgeteld hebben zodat ik weet hoeveel uren iedereen gewerkt heeft.

  Hoe kan ik een waarde geven aan deze letters zodat Excel weet dat wanneer ik bijvoorbeeld A+S optel, de uitkomst 8 + 12,5=20,5 moet zijn.
 • Als de letter de enige inhoud van een cel is kun je het heel simpel oplossen:

  Je kunt in een andere cel een IF (of ALS bij een NLse versie) regel typen. Dat moet er dan als volgt uitzien:


  ALS(A10="A";8;"")

  Dus Als de inhoud van de cel die je opgeeft (A10 in dit geval) gelijk is aan A, dan (dat deel staat achter de puntkomma) moet de inhoud van de cel waarin deze regel staat gelijk worden aan 8. Wat er moet gebeuren als de inhoud niet gelijk is aan A staat achter de 2e puntkomma. Ik heb hem nu leeg gelaten maar als de mogelijkheiden voor invoer een A óf S kan zijn kun je in plaats van die aanhalingstekens een extra ALS functie zetten. Dat gaat er als volgt uitzien:

  ALS(A10="A";8;ALS(A10="S";12,5;"")


  Meer info in de helpfunctie van Excel (zoek bij IF of ALS).

  (probeer het even, weet zo niet of de formule klopt). Evt moet je ook extra ALS functies toevoegen voor kleine letters "a" of "s" maar dat moet je zelf inschatten of dat nodig is. Ook kun je bv tussen die laatste aanhalingstekens iets van "FOUT" zetten zodat je een melding krijgt…
 • Dank je, ik ga het morgen gelijk proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.