Vraag & Antwoord

Anders (software)

Gezocht: progje om printrechten van gebruikers te beperken

7 antwoorden
  • Grootmoedig als ik ben :roll:, heb ik mijn computerloze huisgenote aangeboden mijn pc te gebruiken op momenten dat ik niet thuis ben. Hier maakt ze dankbaar gebruik van. Toen ik laatst thuis kwam en de computer aanzette bleek er nog een printopdracht te zijn. Nadat ik de papierlade had bijgevuld, rolden er een tiental (nutteloze) webpagina's uit. Aan het feit dat de pagina's in kleur afgedrukt werden, was duidelijk te zien wie de inkt voor dat ding koopt :evil: Om een lang verhaal kort te maken. Ik wil haar printrechten beperken. Dus bijvoorbeeld geen kleur o.i.d. Weet iemand een progje waarmee ik dat kan regelen? OS: WinXP Pro Printer: Canon S450 (aangesloten via USB) [off-topic] P.S. Ik kan eenieder aanraden mijn voorbeeld niet te volgen (het delen van je computer met digibete huisgenoten.) Ik erger me zo dood aan wijze waarop er wordt omgegaan met mijn dierbare pc, om nog maar te zwijgen van het feit dat je direct allerlei stomme problemen op moet gaan lossen die geen probleem zijn ("hotmail doet het niet".) [/off-topic]
  • [quote:b58873a0ba="Count Uilesnor"]Om een lang verhaal kort te maken. Ik wil haar printrechten beperken. Dus bijvoorbeeld geen kleur o.i.d. Weet iemand een progje waarmee ik dat kan regelen? [/quote:b58873a0ba] Nieuwe printer aanmaken en deze als standaard instellen en de standaardinstellingen zetten op zwart/wit uitprinten? [quote:b58873a0ba="Count Uilesnor"] OS: WinXP Pro Printer: Canon S450 (aangesloten via USB) [off-topic] P.S. Ik kan eenieder aanraden mijn voorbeeld niet te volgen (het delen van je computer met digibete huisgenoten.) Ik erger me zo dood aan wijze waarop er wordt omgegaan met mijn dierbare pc, om nog maar te zwijgen van het feit dat je direct allerlei stomme problemen op moet gaan lossen die geen probleem zijn ("hotmail doet het niet".) [/off-topic][/quote:b58873a0ba] idem. Amen.
  • Ik zou zo'n digibeet nog iets strenger aanpakken. Bij de eigenschappen van de printer kun je rechten toekennen. Haar heb je uiteraard gewone gebruiker gemaakt, anders is je installatie binnen de kortste keren naar de knoppen. Je raadt het al, alleen admins en power users mogen voortaan nog printen. Werkt denk ik alleen als je NTFS gebruikt.
  • Ik heb inmiddels grijstinten als standaard ingesteld. Dat toekennen van rechten aan gebruikers lukt me helaas niet. Ik heb voor ik hier postte ook al op internet gezocht, daar kwam ik ook de tip tegen om via een tab 'beveiliging' de rechten van andere gebruikers (idd. is zij een gewone gebruiker) te beperken. Het probleem is dat ik geen tabblad beveiliging, rechten, gebruikers, of iets van die strekking heb. Ik kan delen via een netwerk aan of uitzetten, maar ik heb geen opties om voor verschillende gebruikers te configureren. Ik vermoed dat de drivers dit gewoon niet ondersteunen.
  • Volgens mij kun je ook in XP via start> instellingen> printers rechtsklikken op de betreffende printer en eigenschappen opvragen. Tabblad beveiliging en betreffende gebruiker beperken. Dan wordt er dus helemaal niet meer geprint. (Of niet meer dan 1 velletje in je printer laten zitten met de rest achter slot en grendel, maar dat wist je al). Toon.
  • Bedankt, maar het probleem is dus dat ik die tab 'beveiliging' niet heb.
  • Daar kan je met huisgenoten toch gewoon afspraken over maken????? :oops: :oops: :oops: Anders maar op de "harde" manier: http://www.winguides.com/registry/display.php/1198/

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.