Vraag & Antwoord

Anders (software)

Alcohol 120%

Anoniem
Jank
14 antwoorden
 • Wie is bekend met dit kopieerprogramma. Een alternatief voor Clonecd.
  Alleen als ik het op mijn pc installeer en ik wil bijv. copierenof een image maken dan komt wel het venster naar voren, maar daarna slaat het programma helemaal vast. Dit met verschillende versies.
  Ik gebruik Win 98 SE en 256 MB geheugen.
  Wie kent dit probleeem. Jan K
 • [quote:fdfcd5a51f="Jank"]Wie is bekend met dit kopieerprogramma. Een alternatief voor Clonecd.
  Alleen als ik het op mijn pc installeer en ik wil bijv. copierenof een image maken dan komt wel het venster naar voren, maar daarna slaat het programma helemaal vast. Dit met verschillende versies.
  Ik gebruik Win 98 SE en 256 MB geheugen.
  Wie kent dit probleeem. Jan K[/quote:fdfcd5a51f] Hallo Jank :wink: Heb je dit toevallig met meer programmas en heb je hem al een keer gedefragmenteerd?? kan meestal ook helpen Vriendelijke Groeten Senior.
 • Bedankt voor je reaktie Senior. Nee, ik heb het probleem alleen met genoemd programma, vandaar mijn reactie. Ik wist tot vorige week niet eens van het bestaan van Alcohol 120%. Het is meer nieuwsgierigheid, want met de laatste versie van Clonecd kom ik ook een heel eind en echt veel copieren doe ik niet eens.
  Juist omdat ik gisteren een verhaal hoorde van een collega, dat m.n DVD branden en daarna op een standalone DVD speler af te kunnen spelen nog wel eens afhankelijk is van het feit met welk programma dit is gebeurd, dacht ik hiermee een nieuwe mogelijkheid aan te slepen.
  Het programma wordt schijnbaar veel gebruikt in Duitsland. Informatie over dit programma had ik ook uit een duits PC blad. Jan K.
 • :wink: Beste Jan.K. ik heb zelf ook Alcohol 120% was ik vergeten te zeggen (stom van me) maar goed nu even ter zake ik heb er nog geen problemen mee gehad ik denk dat het probleem over is als je je hd een keer formateerd en dan alles er weer opnieuw opzet. Het is te proberen toch??? Groeten Senior :P
 • Uiteraard is het te proberen, dat zal ik zeker ook doen, al is het maar uit intresse hoe een dergelijk programma werkt. Welke versie gebruik je trouwens? Ik had de laatste officiele trialversie en een versie 1.35 met crack. Beiden echter met dezelfde problematiek. Jan K
 • Ik gebruik 1.4.0 Build 114 Met serial ingevoerd :wink: dus geen trial
 • Maar ik mag helaas geen site geven :( sorry
 • heb je ook nog een ander brand programma draaien?? zoals clonecd, nero burningrom, easy cd creator, enz?? zo ja, verwijder die eens.
 • Ik houd ermee op! Clonecd verwijderd, installatie op een ander deel van de HD gedaan. Gaat allemaal goed. Ik kan nog een wizard opstarten. Maar zodra ik in de wizard iets aanklik, dan zit alles muurvast. Leds op het toetsenbord willen niet meer aan of uit, muiscursor zit vast en de brander wil niet meer open. Ik heb nu 3 versies geprobeerd, helaas pindakaas. Toch bedankt voor de tips enz. Jan K
 • Moet je nu echt wanneer een welbepaald prg vastloopt steeds een Format C: uitvoeren? Dat is inderdaad de beste oplossing voor diegenen die er niets van kennen. Ik heb ook een vastloper gehad met Alkohol 120. Als je daarna SFC uitvoerd onder Win98se, kan je een driver terugzetten die Alkohol verwijderd had om zijn driver te plaatsen. Daarmee was het probleem bij mij opgelost. Uit het hoofd weet ik niet meer hoe de naam was…
  Vastlopers zijn altijd drivers die binnen Windhoos op de vuist gaan.
  Ik heb hier nog 2 PC's lopen onder Win98se, waarvan 1 om alles uit te proberen. Nog in 2 jaar geen format moeten doen. Maak echter eerst een image met een zelfgemaakt batch bestand, en bij een zware crach ben ik binnen 10 à 15 minuten terug op volle toeren met een cleane Windhoos.

  Installeer Windhoos, configureer, en installeer uw normale progs.
  Als alles goed werkt neem dan uw kladblok, tik daar het volgende in, en sla op als WINIMAGE.BAT in C:\

  [b:e3633784cc]@Echo off
  echo LET OP!! WINDOWS wordt naar C:\Winimage gekopieerd !!
  echo Tijdens vooruitgang, NIET onderbreken !!
  echo Druk op (CTRL-C) om af te breken.
  echo Druk op (Enter) of…
  Pause
  Smartdrv
  Deltree C:\Winimage /Y
  Md C:\Winimage
  xcopy C:\Windows C:\Winimage /Y/H/S/C[/b:e3633784cc]


  Aktiveer het bestand door dubbelklikken in de verkenner. Hetgeen je dan ziet spreekt voor zichzelf.
  Nu kan je met alles experimenteren.
  Indien je daarna een zeer zware fout hebt, start je op met een diskette
  en tikt het volgende in (let op de spaties):

  [b:e3633784cc]Ren C:\WINDOWS WIN
  Ren C:\WINIMAGE WINDOWS
  Ren C:\WIN WINIMAGE[/b:e3633784cc]

  Start op en maak [u:e3633784cc]onmiddelijk[/u:e3633784cc] opnieuw een WINIMAGE. Doe je dat niet dan zit je een dag later, bij de volgende fout met 2 corrupte Windhozen, en ligt ook een Format C: niet ver af. Plezierig is anders.

  Daarna kan je opnieuw beginnen klooien.
 • Nieuwe poging dus. Wie weet mogelijk nog wel welk bestand verwijderd wordt, zoals Dliekens aangeeft in zijn antwoord.
  Nu word ik toch weer nieuwsgierig, Jan K.
 • Draai gewoon sfc (start/uitvoeren/sfc) nadat je het programma geïnstalleerd hebt, zoals DLiekens zei. Die vindt vanzelf het bestand dat verwijdert is en geeft je de kans om het terug te zetten (met de windows installatie CD-ROM).
 • Zo gezegd, zo gedaan. En er blijken geen bestanden verwijderd te zijn.
  Is het een optie om WIN 98 SE er opnieuw overheen te zetten? Alcohol funktioneert nog steeds niet naar wens, voor alle duidelijkheid. Jan K.
 • Dat is het laatste wat je idd kan doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.