Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

direct connect, ervaringen?

Anoniem
Salseros
4 antwoorden
 • Ik heb net direct connect 1.0 geinstalleerd.

  Zijn er mensen die het programma al langer gebruiken, en wat is de ervaring ?
  Ik vind het programma nl nogal onduidelijk.
  Verder valt me op dat elke geselecteerde d/l meteen in de Que komt te staan.

  Maar vraag me vooral af of ik elke keer een 'hub'moet selecteren?
  Kan ik niet in alle hubs tegelijk zoeken?
 • Het is iets moeilijker dan p2p software zoals kazaa, maar toch is het redelijk simpel.

  Sommige hubs ondersteunen multi-hub searching, maar alle hubs gaat zeker niet. En dan moet je geloof ik wel in actief mode staan (dus de poort die direct connect gebruikt moet open staan). In actief mode kan je trouwens meer vinden, want passief users kunnen niet van elkaar downloaden.

  DC++ is eigenlijk beter dan Direct Connect. Hiermee kan je in verschillende hubs tegelijk, maar dan moeten die hubs wel DC++ toelaten, en de meeste hubs hebben hun eigen regels, zoals 3 slots per hub openen, maximum 10 hubs…

  DC++ is eigenlijk meer "leechervriendelijk", maar je zal veel meer kunnen vinden (en kunnen d/l'en) als je sharet, de laatste versies van DC++ worden trouwens steeds meer en meer met anti-leecher opties.
 • DC is het enige p2p-programma dat ik gebruik. In het begin is het idd. nogal onduidelijk, maar als je er een tijdje mee gewerkt hebt, werkt het erg prettig. Wat mij betreft is het zeker de moeite waard om ermee te leren werken.

  DC++ heb ik ook enige tijd gebruikt. Het is op veel punten een veel betere client dan DC, zoals hieronder ook al werd gezegd. Dit programma gebruik ik echter niet meer om één doorslaggevende reden. Bij mij - en dit probleem hebben heel wat meer mensen - zakt de dl-snelheid dramatisch zodra je aan het ul'den bent. Er is wel een optie die dit zou moeten verhelpen, maar dit werkt bij mij vrijwel niet. DC++ heb ik er om deze reden heel rap afgegooid. Als je DC++ kunt gebruiken zonder bovengenoemd probleem is het een heel fijn programma.
 • Dat probleem is een kenmerk van DSL. Naar het schijnt is dit op te lossen door je connectie te tweaken. Post de antwoorden op deze vragen in dit forum (registreren indien nodig) (+ probleem vermelden) en dan zou je instructies moeten krijgen om je DSL connectie optimaal te maken.
  Ikzelf heb dit niet kunnen doen omdat ik wegens een onbekende reden niet bij de settings van m'n router kan komen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.