Vraag & Antwoord

Anders (software)

laptop via router en zonealarm koppelen met pc mogelijk?

Anoniem
benjorna
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb op het moment 2 pc's en 1 laptop via een router (UNEX IS050P) aangesloten op het in internet en dat werkt perfect. Op alle 3 de pc's heb ik ZoneAlarm Pro (3.7.098) geinstalleerd.

  Nou zou ik graag vanuit de laptop kunnen communiceren met 1 andere pc om o.a. bestanden uit te wisselen of de printer te kunnen gebruiken welke op die pc staat aangesloten, volgens mij moet dat kunnen maar ik weet niet hoe!

  Wat moet ik dan instellen in windows (op alle pc's staat xp pro), wat moet ik instellen in zonealarm en moet ik ook nog wat instellingen veranderen in de router?

  Je begrijpt dat ik van netwerken nog niet veel weet maar ik hoop dat iemand mij wil helpen om het voor elkaar te krijgen.

  Groeten, Willem Tulp
 • crosspost
 • Het opnemen van pc´s met XP in een netwerk gaat via een wizard. Klik op Start > Instellingen > Configuratiescherm > Netwerkinstellingen en klik op "Thuisnetwerk of een klein bedrijfsnetwerk installeren".
  Volg de aanwijzingen van de wizard. Draai die wizard op alle XP pc´s.

  Reboot en open de verkenner.
  Klik met de rechtermuisknop op de map die je op het netwerk wilt delen en kies tabje ´delen.´
  Vink: "Van deze map een gedeelde netwerkmap maken" aan.

  Open ZoneAlarm en Kies Firewall > Zones. Klik oop "Add", kies: IP Range en geef het hoogste en laagste IP adres in dat op je netwerk wordt gebruikt (Zie de handleiding van je router, of de IP adressen die jet handmatig hebt ingeklopt.) Klik op "Apply". De IP adressen van je eigen netwerk zijn nu in de "Trusted" Zone van ZoneAlarm opgenomen. Als je dat niet doet, "zien" de pc´s elkaar niet.

  Als je er met de wizard, of het delen van mappen niet uitkomt, zoek dan ook even in Windows help. Het staat er allemaal helder uitgelegd.

  Succes,
  :D
  Ben
 • Bedankt voor de hulp.

  Alles werkt naar behoren. Fantastisch!


  Groeten, Willem Tulp

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.