Vraag & Antwoord

Anders (software)

hoe vert.zoeken foutmeldingstekst onderdrukken in Excel?

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Hallo,

  Hoe kan ik in Excel een foutmeldingstekst onderdrukken ?

  In cel B3 wordt gekeken of B2 een datum bevat, zoja dan zoekt het via vertikaal zoeken of er bij die datum ook nog gegevens bij horen.
  Om een simpel (overbodig weliswaar) voorbeeld te geven: als het in B2 de datun 1-1 ziet dan plaatst het dmv de vertikaal zoeken in B3 de tekst nieuwjaar.
  Maar de 1-1 is niet elke keer op maandag of dinsdag of wat dan ook. In dat geval is het blank. Nu komt dus weer de vraag, hoe kan ik dat (eventueel in die zelfde commandoregel) #N/B dan onderdrukken door dit niet zichtbaar te maken? Dus ook blank te laten..

  :-?
 • De enige oplossing die ik kan bedenken heeft wel een extra kolom tot gevolg, maar die kan je evt. dichtklappen/verbergen.

  stel:

  a1=datum
  b1=formule verticaal.zoeken (opmerking of #N/B

  In c1 komt nu de formule =ALS(TYPE(B1)=16;" ";B1)

  Deze formule controleert wat voor soorte type veld b1 is. Indien het een foutwaarde is (type 16) komt er een spatie te staan, indien het een normale waarde is de waarde uit b1.
 • kan het niet helemaal volgen…begrijpt het wel maar snap het niet..
  De formule die in B3 staat is
  =VERT.ZOEKEN(B3;werkdagen_tabel!$F$12:$AH$376;29)
  Kan ik dan aan het eind ook zoiets doen. :-? Tenslotte gaat het om B3. Als die in B2 geen datum ziet dan dus die spatie zoals hierboven ?
 • Ik denk dat in de vert.zoekenfunctie B3 vervangen moet worden door B2 anders krijg je een kringverwijzing.
  Probeer dit:
  =als(B2="";"";VERT.ZOEKEN(B2;werkdagen_tabel!$F$12:$AH$376;29;0))

  Ook met deze oplossing kun je nog een #NB-resultaat krijgen, nl. als de datum in B2 niet in het bereik F12:AH376 voorkomt. Dat kan overigens ook nog worden opgevangen.
 • GRANDIOOS !!
  Volgens mij werkt het nu… nog niet te vroeg juichen…maar…. :lol: :)
 • Het kan inderdaad in een formule ! :D

  =ALS(TYPE(VERT.ZOEKEN(B3;werkdagen_tabel!$F$12:$AH$376;29))=16;" ";VERT.ZOEKEN(B3;werkdagen_tabel!$F$12:$AH$376;29))
 • PRIMA. Die laatste heb ik toegepast. en werkt prima. Goed hè, zo'n forum !!

  Ontzettend bedankt allen !! :lol: :lol: :wink:
 • Nu nog 1 ander dingetje.

  Die kalender werkt nu zoals het moet. Vol op het scherm.

  Ik zou nu nog een soort bladerknopje willen zodat ik heen en weer kan bladeren door de maanden.

  Is dit mogelijk en hoe ?
 • :lol: Laat maar. Het is toevallig al gelukt :lol:
 • :cry:

  Achteraf te vroeg gejucht. Als er daarna wel weer een datum komt (dus geen leeg vlak, dan wordt NIET meer de info weergeven die op bijvoorbeeld een cel erna wel zou moeten zichtbaar worden. Nog even de formule die ik nu toepas.

  =ALS(TYPE(VERT.ZOEKEN(B3;werkdagen_tabel!$F$12:$AH$376;29))=16;" ";VERT.ZOEKEN(B3;werkdagen_tabel!$F$12:$AH$376;29))

  Nog even.. deze formule staat op B4. Komt er op neer dat het dus de bovenliggende cel dat een datum heeft checkt. Zodra een cel bijv. op B4 data/tekst bevat (gevonden met vert.zoeken) moet het dus onder die datum dat weergeven, anders netjes leeg.
 • Zou je met een bijvoorbeeld een voorbeeld kunnen uitleggen wanneer de formule niet werkt, het is me nu niet geheel duidelijk.
 • zal het proberen

  Ik heb dus een kalender, dat onderdeel is van een groter geheel, maar goed we laten het even bij het blad kalender.

  Zoals gebruikelijk[u:a703be5a1b] is niet altijd de 1e van de maand op maandag[/u:a703be5a1b]. Dat verspringt natuurlijk. Als de 1e van een maand op bijvoorbeeld woensdag valt dan wil ik dat ma en di blanco blijven.
  In de kalender staan in rij 3 de datums van de 1e week vd maand. Voor het gemak even uitgaand dat maandag de 1e is en zondag de 7e.

  Goed, zoals ik zei in rij 3 de data van de 1e week. In rij 4 komt die formule die dus op de datum checkt en in deze rij komt evt informatie te staan als het via vert.zoeken wat tegenkomt. Is de bijvoorbeeld cel B3 leeg dan moet in B4 niks staan. heeft B3 een datum dan moet in B4 eventueel gevonden tekst komen te staan. (Dus rij 3,5,7,9,11 staan de data en 4,6,8,10 en 12 staan die formules. En onnodig te melden dat er dus 7 kolommen zijn.)

  Probleem is dus met de bovenstaande formule in eerder bericht, dat als het een lege/blaco cel gevonden heeft op bijv. B3 dan zal de check in C4 voor cel C3 niet goed gaan omdat ook deze blanco blijft. En ik weet dat op die datum wel degelijk wat staat, dan kan ik ook terugvinden.

  Hopelijk ietjes duidelijk… :roll:
 • jouw formule werkt wel maar na een blanco cel lijkt het dat hij het voor gezien houdt in de rest van de cellen. :oops:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.