Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Backup maken met Norton Ghost 2003

Mario7
4 antwoorden
 • Hallo,

  [u:64378278e8]Ik heb de volgende vraag:[/u:64378278e8]

  Ik heb met Ghost 2003 image files gemaakt van al mijn partities na het formateren en opnieuw inrichten van mijn computer. Ik heb daarvoor een partitie "Backups". Nu wil ik echter een [b:64378278e8]image op cd[/b:64378278e8] maken [b:64378278e8]van het hele systeem[/b:64378278e8] omdat ik maar 1 harddisk heb. Probleem hierbij is echter dat deze 80GB is. Als ik dit met de optie "Default, Disk Image of Image All" doe geeft Norton aan dat ik hiervoor zo'n 79 cd's nodig heb!!! Als ik echter voor "Image Boot" kies, dan heb ik zo'n 21 cd's nodig (dat vind ik nog wel acceptabel). Welke optie moet ik kiezen? Ik begrijp de verschillende opties niet zo goed. Het gaat mij erom dat in het geval mijn HD eens RIP zou gaan (dus ook mijn images verloren) ik alleen maar een nieuwe HD hoef te kopen en dan deze image van cd erop zetten, en dan moet het klaar zijn. Die image moet dus ook de partities weer maken zoals ze nu zijn. Ik maak de images vanuit pc dos. Kan iemand mij uitleggen wat de verschillen zijn tussen Default, Image All, Image boot en Disk Image? En kan iemand me zeggen hoe ik het beste te werk kan gaan? Als ik gewoon de partities op cd zet met de optie default, dan heb ik met zo'n 10 cd's genoeg. Voor zover ik kan zien komt dat doordat ie de lege schijfruimte niet mee cloned. Maar gaat de partitie informatie zo wel mee? Of is het nodig of mogelijk dat ik hiervoor een soort image maak met partition magic?
  Wie kan mij helpen?

  Bij voorbaat dank,

  Mario
 • Het is eigenlijk nergens voor nodig dat je de partitieinformatie meeneemt in een image. Stel dat je later een 120 Gb schijf koopt, dan kun je toch rustig eerst een partitie maken en dan de image terug plaatsen. Ik zou dus altijd een gecomprimeerde image maken van de partitie (reken op een grootte van ongeveer 50% van de hoeveelheid data). Deze kun je later terug plaatsen op een willekeurige partitie (mits groot genoeg). Het enige wat nog een probleem zou kunnen zijn is het ontbreken van de MBR op een splinternieuwe schijf. Maar dat is met [b:2bfd6b801d]fixmbr[/b:2bfd6b801d] eenvoudig op te lossen.
 • Dus,

  1> Nieuwe harddisk, da's duidelijk
  2> Partitioneren, lukt wel.
  3> Images terug zetten, ook duidelijk
  4> [b:583adb630d]Fixmbr[/b:583adb630d] Dit is me niet duidelijk. Hoe werkt dat? Hoe doe ik dat?
  5> Met welke optie moet ik de images maken? Default? Hoezo? Help me ff op weg, de help van ghost vind ik niet echt in aanmerking komen voor een schoonheidsprijs.

  M.vr.gr.,

  Mario
 • Met deze handleiding zou het tochwel moeten lukken: http://www.breekpunt.nl/artikel.asp?Artikel=290&art;=Yes

  En [b:dbda2a6022]fixmbr[/b:dbda2a6022] (en eventueel [b:dbda2a6022]fixboot[/b:dbda2a6022]) voer je uit in het Recovery Console: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q314058


  EDIT: Voor de duidelijkheid, bovenstaande heeft betrekking op de DOS-versie van Ghost. Vanuit Windows kan in 2003 blijkbaar ook (ik werk nog met 2002). Misschien dat deze handleiding helpt: ftp://ftp.symantec.com/public/english_us_canada/products/ghost/manuals/ghost2003_getstart.pdf

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.