Vraag & Antwoord

Anders (software)

Bestanden terugzetten van backup

5 antwoorden
  • Ik maak via Nero 5.5 een backup op CD en dit gaat allemaal goed. Alleen als ik deze terugzet van CD naar PC worden alle bestanden "alleen lezen". Mijn computer draait op Windows 98SE. Bij mijn computer met Windows XP doe ik hetzelfde ook met Nero 5.5 en dan gaat het bestanden terugzetten zonder problemen en staan deze niet op alleen lezen dus precies hoe ze vroeger stonden. Waaraan zou dit kunnen liggen?
  • Bestanden die op een cd staan zijn altijd alleen lezen. Je kunt immers geen bestanden die op cd staan niet aanpassen. De bestanden worden tijdens het kopieren exact overgenomen van cd dus ook met de kenmerken van het bestand in dit geval dus het alleen lezen kenmerk. Nu wil je natuurlijk weten hoe kan ik ineens van alle bestanden én submappen het alleen lezen kenmerk weghalen? :D Ik zal het je vertellen! :D Open een ms-dos scherm (start>uitvoeren>cmd.exe) ga na de map waarvan je het alleen lezen kenmerk wilt uitschakelen. type nu: attrib -r /s gevolgd door enter van alle bestanden is nu het alleen lezen kenmerk verwijderd. -r zorg dat het alleen lezen kenmerk wordt weggehaald. /s zorgt ervoor dat dit ook gedaan wordt met alle bestanden in de submappen. gebruik de optie +r om het alleen lezen kenmerk weer zichtbaar te maken. suc6
  • Bedankt, ik zal het eens proberen. Maar hoe kan het zijn met mijn computer met Windows XP erop dat het geen "alleen lezen" bestand is. Als ik deze terugzet staat hij gewoon weer op archief.
  • Bullboom, [quote:84d6905f17]Open een ms-dos scherm (start>uitvoeren>cmd.exe) [/quote:84d6905f17] Zover ik weet zit er geen cmd.exe in Win 98SE wanderer
  • kan je niet gewoon alle mapen en bestanden selecteren dan rechter muisknop vinkje weg bij alleen lezen ? werkt toch ook (of alleen op bestanden en niet op mappen en de bestanden daarin ? )

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.