Vraag & Antwoord

Anders (software)

IP zien via Messenger

Anoniem
ItsJustMe
14 antwoorden
 • Ik zat met iemand op MSN en toen wist hij plotseling mijn IP en hoeveel slots ervan mijn router open stonden. Hoe kan hij dit weten, hij heeft geen bestand gestuurd of zo maar hij wist het wel :x :x Hoe kan dit eigenlijk en wat kan ik er tegen doen?
 • tegenwoordig zijn er allerlei uitbreidingen voor MSN te vinden op internet. Misschien heeft hij zo'n sneakie programmaatje gevonden.
  lijkt me niet dat dit met de standaard MSN kan.
 • Dacht ik ook, totdat je CD-rom speler open gaat :cry:
 • Dan is ie je dus puur aan het hacken. Openen van een cd-rom speler schijnt eenvoudig te zijn maar de nietsvermoedende gebruiker schrikt daar soms behoorlijk van! :D
  Zorg dat je een firewall hebt geinstalleerd dan heb je nergens last van.
  gratis firewall: www.zonelabs.com
 • Niet ZoneAlarm! Niet ZoneAlearm1 Niet het meest systeemresourcebelastende programma! Gebruik bv Sygatr Pers. FW (www.sygate.com) of Norton PF (www.norton.com) of zelfs mcafee (mcafee.com)

  Ennuh… die CD lade is waarschijnlijk een bug in MSN, of je hebt een trojan binnen…
 • Hm ben zelf erg tevreden over zone alarm pro.
  Gebruik nu de 3.7.098 versie en zone alarm wordt vaak goed getest in de bladen
 • Ja, leuk allemaal. Maar hoe kan hij dat nu zien?
 • [quote:cfb18f9654="webspider"]Niet ZoneAlarm! Niet ZoneAlearm1 Niet het meest systeemresourcebelastende programma! [/quote:cfb18f9654]
  Ik weet niet wat jij 'meest resourcebelastend' noemt, maar bij mij heeft ZoneAlarm minder dan 1% processorbelasting en verbruikt het 5 MB geheugen. Dat valt dus ontzettend mee.
 • 5MB Geheugen. precies. vergelijk dat met de plm 1MB die de anderen nodig hebben….
 • Iemand kan alleen je IP achterhalen ,via een messenger ,als je hem/haar een filetje ofzo stuurt (michien ook bij een video-chat?).

  Je kan dan ook achter zijn/haar IP komen.

  De rest van de messenger-communicatie loopt via een server.

  Een portscan is daarna snel gedaan, maar heeft nog niks met hacken temaken. In ieder geval: Zorg dat je netbios over tc/ip op disabled staat. Is dit zo is een firewall niet meer zo belangrijk maar meer een intrusion-detectie-systeempje. Kan je je netbios niet disable-en (netwerkje) ga dan voor inderdaad METEEN een firewall aanschaffen (sygate, zone-alarm, norton…. in die volgorde)

  Groet FreeHannaH
 • Nah die firewall moet er natuurlijk zowieso komen .

  lijkt me duidelijk. overigens dit soort progjes heb je voor alle mssengerservices zoals icq enzo.

  Ik kwam gister op een site die je helemaal uitlegt hoe je een hotmail en msn account moet kraken. Tis om ziek van te worden, dus zal de site hier maar niet geven :evil:

  overigens om die cd speler te openen van afstand heb je welgeteld 1 regel script nodig !! Om weer terug te komen op een firewall…
 • [quote:d0efe0257e="webspider"]5MB Geheugen. precies. vergelijk dat met de plm 1MB die de anderen nodig hebben….[/quote:d0efe0257e]

  2,948 kb in win2k minder dan veel andere dingen die standaard meedraaien

  [quote:d0efe0257e="Peter Hoogendoorn"]Ik zat met iemand op MSN en toen wist hij plotseling mijn IP en hoeveel slots ervan mijn router open stonden. Hoe kan hij dit weten, hij heeft geen bestand gestuurd of zo maar hij wist het wel :x :x Hoe kan dit eigenlijk en wat kan ik er tegen doen?[/quote:d0efe0257e]

  heeft hij je naar een site laten gaan ? kan ie makkelijk je ip loggen (1 regeltje php)

  en dan is een portscan ook zo gedaan
 • Het is algemeen bekend dat ZoneAlarm, in [b:cd270502fb]vergelijking met andere FW's[/b:cd270502fb], meer belastend is.

  Ook is het makkelijker om handmatig poorten te setten bij bijv.
  Norton.

  Ieder z'n smaak! :)
 • ik heb ook zonealarm en moet zeggen ben daartevreden van, het geeft geen vertragingen op mijn systeem, en verbruikt minder dan 1 procent zoals eerd4er gezegd, norton daarintegen zou ik nog wel eens willen zien of het niet vertraagd.
  Wat die ene daar zegt, 5 MB is veel en dat anderen veel minder nodig hebben, tja die anderen zijn ook niet zo efficient, en zonealarm draait nu eenmaal constant en moet constant alert zijn, met de systemen van tegenwoordig is het toch geen probleem meer om 5 MB van je geheugen af te staan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.