Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Hoe kan het dat ik blubjes hoor op een mp3 cd

zjuulll
13 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb kort geleden een mp3-cdspeler gekocht. Ik had al enkele mp3 cd's gemaakt. Als ik deze in de computer of in de dvd speler (stand-alone) stop hoor ik geen blubjes (misvorming van geluid) maar stop ik dezelfde mp3 cd in mijn discman, hoor ik allemaal blubjes. Hoe kan dit?
  Hebben jullie enig idee, hoe ik dit kan veranderen?

  ALvast bedankt voor jullie hulp.

  Marwinius
 • Misschien gebruik je een merk cd-r's waarmee je mp3-cdspeler niet zo goed overweg kan, probeer eens een ander merk cd-r's.

  Een andere mogelijkheid is dat de lens van de cd-laser vuil is, hier zijn schoonmaaksetjes voor. Dit zou me echter wel verbazen bij een nieuw apparaat.
 • Ik heb allerlei verschillende merken al geprobeerd. Ook heb ik op verschillende snelheden gebrand. Ik heb merken als Imation, Nasuah en Mmore getst. Maar alle 3 vertonen Blubies. Ook heb ik 2 verschillende merken branders geprobeerd.
 • Zijn die mp3tjes soms VBR (Variable Bit Rate)? Het zou kunnen dat bij de VBR encoding hoge bitrates worden gebruikt die de mp3-speler niet goed kan verwerken.
 • Dat weet ik niet……. ik gebruik het programma CDex. Ik zal eens kijken. Maar is de kwaliteit minder als je constante bite rate hebt?

  Nope, ik heb even gekeken, maar dit programma gebruikt geen VBR
 • Meestal het gevolg van verkeerd or te snel rippen. Kan ook komen doordat de DAE van je cdrom niet zo geweldig is. De officiele term voor die geluidjes is jitter. Probeer eens te rippen met Exact Audio Copy.

  http://www.exactaudiocopy.de/
 • Ik ben nu het programma aan het proberen.
  Maar CDEX gaf nooit aan dat er jitter errors waren. Lijkt mij dan een beetje vreemd. Toch? We zullen zien
 • Indien je het toestel kortgeleden kocht: maak toch gebruik van uw waarborg…
  CDex gebruikt om te rippen de Fraunhöfer technologie. Dit is momenteel de beste methode. Ik gebruik dat al jaren tot volle tevredenheid.
 • [quote:cd8f6c68dd="DLiekens"]CDex gebruikt om te rippen de Fraunhöfer technologie. Dit is momenteel de beste methode. Ik gebruik dat al jaren tot volle tevredenheid.[/quote:cd8f6c68dd]
  De fraunhofer mp3-encoder is al een tijdje in kwaliteit voorbijgestreefd door LAME, zie bijv. de test in de Analysis-sectie van www.r3mix.net.

  En als ripper levert Exact Audio Copy vooral bij beschadigde cd's betere resultaten dan CDex. Over dit laatste kun je hier meer lezen.
 • Kan het zijn dat ik in het programma Cdex is verkeerd heb staan?
 • Als de mp3tjes op cd pc en op de dvd-speler wel goed afspelen zouden de bestanden goed moeten zijn. Welke bitrate hebben de nummers eigenlijk?
 • De grootste kans is dat t aan je cd-speler ligt, omdat de cd t wel gewoon goed doet in de cd-rom/dvd..

  Wat voor merk mp3speler heb je??
 • Merk van de discman is Samsung
  Ik heb al de discman ingewisseld voor een nieuwe van Samsung, maar deze vertoond ook vervorming (blubjes)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.