Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

1:1 kopie in 1,5 minuut!

None
9 antwoorden
 • Ik kan natuurlijk niet alles posten, maar deze 'gouden tip' wil ik jullie toch zeker niet onthouden. Met een Lite-On 40 speed cd brander heb ik geprobeerd zo snel mogelijk een audio cd te kopiëren. Dit waren de resultaten:
  CloneCD: ±11 min
  Blindwrite: ±10 min
  Nero: ±5 min
  Easy CD Creator: ±3 min
  Maar met onderstaande combinatie: 1,5 min!

  Hiervoor gebruikte ik de backup-optie van CDRWIN met deze instellingen:
  - Copy directly to cd recorder
  - CD-TEXT
  - Error recovery: ignore
  - Jitter correction: disable
  - Subcode analysis: disable
  - Read retry count: 0
  - alle speeds op MAX
  - de rest van de hokjes [b:411178e272]niet[/b:411178e272] aangevinkt

  Eigenlijk had ik hier gewoon een screenshot met de instellingen willen posten, maar je kan geen plaatjes uploaden. :(
 • Volgens mij zet je bij deze manier wel wat instellingen (Error recovery, Jitter correction) uit die een mislukte cd kunnen voorkomen. Wat mij betreft mag het best wat langer duren als daarmee de kans op een fout minder is.
 • Hmm… das vooral interessant voor de mensen die een CD 10x willen kopiëren… maar dat hoort hier niet thuis :)
  Ik zie het probleem niet, ik werk al 2 jaar met een 8x4x32x fikker, en ik heb gewoon [i:f92b3d721c]geduld[/i:f92b3d721c] en wacht gewoon een half uurtje, ik laat um nb zelfs eerst een test draaien om te voorkomen dat ik buffer underruns krijg en dergelijke…..
 • Waarschijnlijk liggen de snelheidsverschillen in configuratie instellingen fouten. Er zijn wel onderlinge verschillen tussen diverse programma's, maar niet in de mate die nu opgegeven worden.
 • Tja, als je de foutcorrectie uitschakelt zal het wel snel gaan. Maar daardoor wordt de kans dat je fouten krijgt op de gebrande cd wel erg groot. Zelf kies ik liever voor kwaliteit: de cd eerst naar harddisk rippen met Exact Audio Copy en vervolgens branden op 20x.
 • Ik heb er al 6 gekopieerd op deze manier en nog geen fouten ondervonden. De kwaliteit van de kopie is ook perfect. :)
  Ik heb al eerder ondervonden dat foutcorrectie en grote buffers bij een moderne computer/brander onnodig zijn.
 • Toch denk ik dat er de nodige fouten optreden bij het kopieerproces, alleen zijn die fouten blijkbaar nog corrigeerbaar door de foutencorrectie van de cd-speler.
  Lees dit stukje over fouten die optreden tijdens het brandproces. Ik gok dat op de manier zoals jij nu cd's kopieert je nog een hogere error-rate krijgt dan bij de cd op 40x gebrand in dat artikel. Blijkbaar zijn die fouten nog corrigeerbaar bij het afspelen, maar perfecte kwaliteit zou ik het niet durven noemen.
 • Wat voor cd's copieer je eigenlijk, audio of data. Volgens mij krijg je bij data cd's sneller fouten wat een waardeloze cd oplevert.

  Groeten, Wouter

  edit
  Laat maar, heb te snel gelezen…
 • [quote:4ebe93811c="Wouter Broekhuizen"]Volgens mij krijg je bij data cd's sneller fouten wat een waardeloze cd oplevert.[/quote:4ebe93811c]Juist niet. Een data CD beschikt over een betere foutencorrectie dan een audio CD. Het is wel zo dat een kritische fout op een data CD voor onleesbare data zorgt, terwijl een audio CD hoogstens slecht klinkt, maar nog wel bruikbaar is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.