Vraag & Antwoord

Anders (software)

Word2002, oude bestanden openen niet en hoe met extensies?

Anoniem
Fly
9 antwoorden
 • Hoi hoi,
  ff vraagje van een vliegje:
  Besturingssysteem XP pro
  Sinds kort Words 2002 geinstalleerd.
  Oude bestanden die in Word ( eerdere versies ) gemaakt zijn , kan ik niet meer openen. Dit zijn bijvoorbeeld bestanden met de extensie .doc of .txt
  Ook niet als ik via naam wijzigen probeer de extensie te veranderen in het huidige verlangde wps.
  Wat ik ook doe , ik krijg direct een foutmelding en het bestand wordt afgesloten met het vriendelijke verzoek om Microsoft op de hoogte te stellen , maar daar word ik dus ook niets wijzer van. Wie herkent dit probleem en heeft een oplossing?

  greetz
  een vliegje
 • Office is gewoon compatible met documenten uit eerdere versies en zeker met txt-bestanden wat in feite niet meer is dan platte tekst.

  Probeer de bestanden eens in Wordpad te openen (te vinden onder programma's\bureauaccessoires). Wordpad ondersteunt ook beide formaten, dus als ze daar openen ligt het aan Word. In dat geval zou ik office helemaal opnieuw installeren, waarschijnlijk is er bij de installatie iets mis gegaan.
 • dank je, dat ga ik even proberen !

  greetz
 • het heeft niet geholpen, ik heb geprobeerd word 2002 en works 6.0 te verwijderen, het laatste progje wil er niet van af wegens een installatiefout. Word 2000 er op gezet, maar nu geeft ie aan dat alle documenten, die in wps staan , beschadigd zijn - hetgeen natuurlijk niet zo is en wil hij alleen documenten met de ext. doc. openen.
  Zo is het dus steeds, of hij opent wps. extensies of doc extensies. Txt extensies worden ook niet geopend.
  Ik heb het idee dat er ergens een conflict zit tussen word 2000 en word 2002 , hoe onzinnig dat ook klinkt. Alles verwijderen en ook het register opschonen helpt niet. :-?
 • Misschien een rare vraag hoor, maar betekent *.wps niet dat het een Word Perfect bestand betreft. Dan moet je hem openen via importeren en dan converteren namelijk. Het bestandsformaat van 97, 2000 en 2002 is toch gelijk.
 • Nou nee hoor, WPS is een bestandsformaat van het Tekstverwerkingsprogramma in WORKS.
 • Okay, maar hoe heet dat tekstverwerkingsprogje dan? Is dat echt Microsoft Word. Anders moet je het origineel opslaan met het *.doc formaat. Kan best zijn dat Word 2002 geen *wps meer herkent.
 • Dat programma heet WORKS en daar zitten een aantal onderdelen in, waaronder Tekstverwerking. En dat is dus duidelijk geen WORD. Maar Word kan het .wps formaat zowel lezen als opslaan. Eventueel kun je het openen als txt bestand, maar dan verlies je wel alle opmaak.
 • Ik las bij jou "Sinds kort Words 2002 geinstalleerd" en was toen even van slag denk ik. Ik wist even niet of je nu Word 2002 óf Works 2002 bedoelde. Als ik wps bestanden krijg moet ik die ook eerst converteren maar dan wel vanuit WORD 2002. Als je op openen klikt, geeft ie idd fouten. Hij herkent het wps formaat wel, maar je moet dan wel in het lijstje aanklikken om welke versie het gaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.