Vraag & Antwoord

Anders (software)

Access schakelbord probeeem in XP

Anoniem
None
8 antwoorden
 • ik ben bezig geweest met Access en met name het schakelbord. Er valt me iets vreemds op. De tabel die wordt gemaakt door Office XP heet Switchbord Items en geen Onderdelen van Schakelbord, terwijl wél in het Nederlands het Schakelbord als formulier gewoon Schakelbord heet.

  Gelukkig kan het wel dbases die de Nederlandstalige benaming voor die tabel herkennen en kun je het normaal gebruiken. Maar als je er wat opties in het schakelbord bij wilt plaatsen zeg het dat het de tabel niet te vinden is in (zoekt dan naar de Switchboard Items).

  Voor de zekerheid Office XP er opnieuw opgezet, dat overigens ook snel gaat, maar die Engelse benaming blijft. Ik dacht dat ik misschien ooit per ongeluk een Engelstalige update of zo had geïnstalleerd. Dus niet.

  Is hier iet over bekend ? En wat kun je eraan doen ?
  Tabel hernoemen is één, maar vaak moet je ook andere dingen de naam wijzigen.. een klus dus.

  :-?
 • Ik kan 't je nog sterker vertellen: ik heb een NL versie van Off2000 en werk zeer regelmatig met Access2000.
  Schakelbord heet hier Switchboard
  Schakelbord Items heet hier Switchboard Items.
  't Was me wel opgevallen, maar "ter kennisgeving" aangenomen.
  Als 't maar correct funtioneert….
  Groet,
  Ton
 • Bij jouw is het tenminste wat eenduidig. Maar goed, nog altijd onjuist.

  :( dat is nu het probleem. Als ik dus een dbase heb van Office 97 die dus wel de Nederlandse benamingen geeft - ga bewerken is er niets aan de hand, alleen [i:f4d51573fb]moet je met je tengels van dat schakelbord afblijven[/i:f4d51573fb]

  Dus ik kan niet op mijn werk een dbase ontwerpen en thuis er op een verloren uurtje even verder aan sleutelen.

  Nogmaals, voor de rest werkt alles.

  Moet toch iets van bekend zijn om dit te fixen ? :-?
 • Ik heb weinig met 't probleem te maken:
  Op de zaak werk ik met Access97, thuis met Access2000.
  Mede om generatie conflicten te voorkomen heb ik deze 2 nooit uitgewisseld…..
  Maar, jouw vraag zet me wel aan 't denken!! Eigenlijk te gek voor woorden.
  Ik denk dat het de moeite waard is om ook eens "ons NL Officeforum" te bezoeken, waar Access min of meer het sterkst vertegenwoordigd is qua bezoek en kennis. Wil je 't verhaal daar ook eens neerleggen? Ik heb zo'n idee dat men er daar wel raad mee weet….!
  www.officeforum.nl
  Wordt lid van de club en waag een poging. Het forum is op dezelfde leest geschoeid als deze.
  Ik zal je vraag en antwoorden daarop schaduwen.
  Suc6,
  Ton
 • Als je een upgrade uitvoert van Office 97 naar Office 2000 dan waarschuwt de installer luid en duidelijk dat je, als je de Access 97 bestanden converteert naar Access 2000, niet meer terug kunt!
  Ook tussen Access 2000 en Access XP zitten verschillen - maar ze zijn beduidend minder belangrijk. Toch geldt ook hier: niet teruggaan naar de vorige versie! Als je tabellen uit 2000/XP wilt benaderen vanuit 97, gebruik dan eventueel SQL queries, of voer de 2000/XP tabellen tijdelijk uit naar Excel.
  Wat betreft het Engels/Nederlands: op willekeurige plaatsen in Access (maar ook bijvoorbeeld in VBA) kun je in de nederlandstalige versie gebruik maken van de engelstalige termen - het lijkt of de nederlandse termen zijn toegevoegd aan een taal-tabel, in plaats van dat de nederlandse taal de engelse volledig vervangt. Het schakelbord is kennelijk niet goed overgezet naar het nederlands, de engelse terminologie is dan gelukkig nog wel beschikbaar…
 • Jammer is dus dat dit euvel er niet uit te halen is. Tenminste, misschien iemand ergens iets gelezen over hoe dit op te lossen in Office XP zelf een patch bij M$ ? Zodat het altijd de nederlandse benaming zal gebruiken. Misschien ook iets denken in de geest van zoiets als normal.dot met Word ?

  :roll:
 • i.v.m. uitwisselingsmogelijkheden zijn eigenlijk alle termen binnen Access in het engels. Dit omdat er anders binnen de SQL instructies ook nog problemen kunne ontstaan. Vergeet niet, dat Access zelf ook een database is. Klik maar eens aan dat je verborgen en systeembestanden wilt laten zien, dan weet je wat ik bedoel.
 • Office forum: kom ik nog minder ver dan hier.. :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.