Vraag & Antwoord

Anders (software)

XLS bijlage versturen met Outlook Express

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik probeer om een excel (versie XP-pro) als bijlage te versturen bij email. In een vorige versie (office 2000) stond die optie ook normaal onder de rubriek BESTAND- VERZENDEN NAAR en dam email (als bijlage). Nu staat daar de optie email (ter revisie).
  Ik heb via de menubalk aanpassen een extra knop gemaakt voor het als bijlage meesturen, maar die knop blijft grijs, kennelijk een instelling die ik ergens niet goed heb staan. Voor zover ik kan nagaan heb ik alles nagelopen, maar die optie niet gevonden. Is er soms een register instelling die ik hiervoor moet wijzigen ?
 • Peter,

  ik heb ook excelxp, ik kan wel verzenden op de manier die jij wilt.

  Vraagje: Staat op je werkbalk "standaard" een email-icoontje (bij mij tussen opslaan en printen). Als dat niet zo is dan meent excel dat je geen emial programma hebt geinstallerd.

  Herman
 • Hoi Herman,

  dat pictogram staat er keurig tussen en die kan ik ook gebruiken, alleen wordt de werkmap dan niet als bijlage gestuurd, maar wordt dat de inhoud van de email (de message-body) Ik heb handmatig de knop "email als bijlage" toegevoegd, maar die blijft grijs.
 • Ik dacht zelf nog dat het iets te maken had met tweak instellingen, maar ik heb zojuist alles schoon geïnstalleerd zonder powertoys en/of groepsbeleid te configureren, maar zelfs dan werkt het niet.
 • Peter,

  -als ik op die button druk komt het excel-bestand ook IN de mail ipv als attachment.

  Dat was bij mij simpel op te lossen door de knop "verzenden naar email-adres(als bijlage)" aan de werkbalk "standaard" toe tevoegen.

  Hoe?
  Open Excel, klik op "Beeld", "Werkbalken", "Aanpassen".
  Klik op het tabblad "Opdrachten", selecteer de categorie "Bestand", in de rechterkolom vind je de opdracht "email-adres (als bijlage)".
  Deze kun je selecteren en slepen naar de plaats waar je hem hebben wilt.

  Hoop dat het bij jou ook werkt!
  (al weet je dan nog niet waarom dit niet lukt via bestand-verzenden naar-etc

  Herman
 • Dat is dus juist het vreemde, die knop heb ik in de werkbalk gezet, dat was niet zo moeilijk te vinden en te doen, maar hij blijft grijs en werkt dus niet. Dat is wat ik niet begrijp.
  Mogelijk komt het door dat ik alleen met outlook express en niet met outlook zelf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.