Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

drive image naar grotere schijf ?

Jaap H
10 antwoorden
 • hallo ik hen een image aangemaakt met drive image perfect proggie trouwens :D

  maar nu ff een vraagje:

  ik heb de image gemaakt van een 6,4 Gb HD en kan ik nu die image op een HD van 10 GB terugzetten?

  ik heb zelf het idee dat de PC dan denkt dat de 10GB 6,4 GB is want op de image staat natuurlijk 6,4 gb 1,8 gebruikt 4,6 ongebruikt :o

  dus wie weet het resultaat als ik die image van 6,4 Gb op een 10 GB zet :roll:
 • Maakt niet uit. Die image betreft alleen de data
 • Zowel bij Drive Image als Ghost bepaal jij zelf het resultaat. Je kunt kiezen hoe groot de partitie wordt op de nieuwe harddisk met als opties de originele grootte, de volle schijfomvang of een willekeurige waarde die je zelf kiest.
 • Je terughoudendheid is zeker gerechtvaardigd. Het goochelen met partities kan indien er een besturingssysteem opstaat voor dat besturingssysteem problemen opleveren. Documenteer bij dit type operaties wat je gedaan hebt, kun je op terugvallen bij probleemoplossing in een onderhavig geval.
 • het gaat dus inderdaad NIET goed :cry:

  als ik de image terug zet op de originele 6,4 GB niks aan de hand en perfect.

  maarrrrrrr als ik de image op een lege 10,2GB wil plaatsen blijft er een partitie van 4,332,9 over :o

  drive image vraagt over RESIZE maar ik heb alle optie`s gedaan maar dus geen image van de 1,809,0 op de 10GB en dan de rest free space :-?

  wat te doen :roll:

  het leek zo simpel :oops:
 • Heb het ook al eens ergens gelezen dat de schijf/partitie waarop jij je image wil terugplaatsen ongeveer dezelfde grootte moet hebben als de schijf/partitie waarvan je de image maakte.
  Er stond niet bij wat 'ongeveer dezelfde grootte' inhield … :-?
 • Je moet in dit geval denk ik twee zaken onderscheiden. Het terugplaatsen van een image en het veranderen van grootte van de in die image gehouden partitie.

  Wil je slechts een partitie ter grootte van de gebruikte schijfruimte in die partitie dan zul je na het terugplaatsen van de image op een willekeurige schijf de partitie moeten veranderen van grootte met een andere applicatie dan drive-image.

  Veel gebruikt wordt 'Partition Magic' van Powerquest.com, beter getest (van groot belang bij dit soort 'ingrijpende' operaties) is 'Partition Expert' van Acronis.com. Er bestaan echter ook niet-commerciele applicaties van dit type; ook daarbij geldt: zorg absoluut voor een backup.
 • je kan de verloren ruimte ook weer terughalen dmv van XP installatie die ziet wel de goede schijfruimte en dan kan je de verloren ruimte formateren en daarna direct de install afbreken dus zonder ingewikkelde [gevaarlijke proggie`s]
  :D
 • Dat werkt dat bij mij zeker anders.
  Ik heb zopas nog een ghost overgezet van een kleine naar een grotere schijf. De grotere schijfruimte blijft gewoon behouden.
 • [quote:4353c9c738="Belg"]Dat werkt dat bij mij zeker anders.
  Ik heb zopas nog een ghost overgezet van een kleine naar een grotere schijf. De grotere schijfruimte blijft gewoon behouden.[/quote:4353c9c738]

  Beter lezen had deze reactie overbodig gemaakt…….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.