Vraag & Antwoord

Anders (software)

mp3 pro vbr?

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik wil me cd's op me hd zetten. Nu heb ik musicmatch jukebox plus. maar er zijn verschillende mogelijkheden. mp3, mp3 vbr, mp3 pro of mp3 pro vbr. Volgens de helpfunctie van musicmatch. is mp3 pro vbr 100% de beste kwaliteit voor de laagste compressie. Maar nu vraag ik me af of dit ook zo is. en zo ja moet ik me cd's dan eerst omzetten naar wav of kan ik direct naar mp3 pro converteren. En me al aanwezige mp3's moet ik die ook eerst omzetten naar wav of niet.
 • Mp3 Pro heeft inderdaad een goede compressie. Ik zou eerst eens proberen of je met MusicMatch direct kunt converteren. Ik heb het programma zelf niet, maar als het in de helpdesk staat, dan is het wel waarschijnlijk.
 • [quote:89440c60e7="wildside"]En me al aanwezige mp3's moet ik die ook eerst omzetten naar wav of niet.[/quote:89440c60e7]
  Ik zou je huidige mp3-bestanden helemaal niet omzetten naar mp3pro. Omdat mp3pro ook een 'lossy' compressietechniek is zul je altijd in kwaliteit achteruit gaan.

  Als kwaliteit de belangrijkste factor is zou je ook gewoon naar VBR mp3 kunnen encoderen met LAME, dit wordt beschouwd als kwalitatief de beste mp3-encoder.

  Verder zou je ook Musepack (MPC) kunnen proberen, dit is een relatief onbekend formaat met zeer hoge kwaliteit.

  Verder raad ik je aan om eens rond te kijken op het Hydrogenaudio forum. Daar worden veel audiocompressiemethoden (OGG. MPC, MP3) behandeld en ook luistertests die je zou kunnen uitvoeren.
 • Gewoon MP3 met een vaste bitrate levert nog altijd het beste resultaat. MP3pro is duidelijk minder, even als vbr. Wil je een fatsoenlijke geluidskwaliteit, neem dan op met een bitrate van 160 of 192 kb/s.
 • [quote:b53d300a86="gerben"]Gewoon MP3 met een vaste bitrate levert nog altijd het beste resultaat. MP3pro is duidelijk minder, even als vbr. Wil je een fatsoenlijke geluidskwaliteit, neem dan op met een bitrate van 160 of 192 kb/s.[/quote:b53d300a86]
  Ik geloof er niets van dat CBR beter is dan VBR. Het is volgens mij net andersom. Bij VBR wordt een lagere bitrate gebruikt als er weinig audioinformatie ge-encodeerd hoeft te worden en een hoge bitrate bij complexere stukken. Door op dergelijke stukken een hogere bitrate te gebruiken dan bij CBR zal op dat stuk minder informatie verloren gaan bij het encoderen. Meer info hierover en over ander mp3-encoding zaken zijn te vinden bij het Quality gedeelte op www.r3mix.net .  Ik zou aanraden mp3tjes te maken met Lame en dan de "–alt-preset standard" instelling te gebruiken. Dit levert VBR mp3-bestanden op met een bitrate rond de 180 kb/s op. Gebruik nooit de xing mp3-encoder, die is kwalitatief zeer slecht.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord