Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

tijd

FoXiERotjEknoR
5 antwoorden
 • iedere keer als ik de computer opstart dan loopt de klok of achter of voor.
  ik pas de tijd dan weer aan en bij de volgende start gaat het weer mis.
  de datum word wel goed weergegeven.
  hoe kan dit en hoe kan ik dit aanpakken?
  mvgr. h.laheije
 • Ik heb hier ook altijd last van en zou dus ook graag willen weten hoe dit probleem verholpen kan worden.
  De pc waar het op gebeurt is al wat ouder en ik draai daarop XP, maar met W98 had ik het probleem ook al. De tijd synchroniseren lukt tegenwoordig niet meer. Ook heb ik al eens de batterij in de pc vervangen, maar dat hielp tijdelijk. Wel is het zo dat ik altijd een schakelaar (van zo'n stekkerblok) omzet als de pc uit is. Als ik deze aanlaat is er géén probleem, maar ik zet m liever gewoon uit.
 • Als je de stroom op je stekkerblok uitschakelt, dan heb de computer helemaal geen stroom meer. Dus kan het moederboard de tijd niet meer bijhouden. Klopt de systeemtijd (in de bios) nog wel?
 • Het probleem is inderdaad de batterij op je mobo. Deze is - als de computer nieuw - nog wel krachtig en dan kan hij gemakkelijk enkele weken het volhouden. Maar naarmate de PC ouder wordt, wordt de batterij dat ook. Hij gaat dus kuren vertonen. En loopt sneller leeg. Wat matthijsv zegt is inderdaad waar. Met mijn oude Celeron 2 had ik er ook last van. Ik ben er toen mee naar mijn leverancier geweest, maar die zij dat het een bekend probleem is, maar dat het gewoonweg ouderdom is, waar weinig dan wel niets aan te doen is.

  De beste oplossing is je PC aansluiten op een atoomklok. Deze zit standaard in Windows XP ingebakken en zijn legio verkrijgbaar voor de andere OS'en.
 • Klok dagelijks synchroniseren:

  Dit is inderdaad te wijzigen in de registry bij: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\W32Time\TimeProviders\NtpClient Hier de sleutel SpecialPollInterval wijzigen van 604800 (is 1 week) in 86400 (dit zijn seconden, is dus 1 dag). Hierna 1 keer de tijd synchroniseren, en daarna zie je dat hij het de volgende dag weer doet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.