Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Onbedoeld inbelprogramma, hoe kom ik er vanaf?

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Hallo,

  Een bericht onder het motto "Eigen schuld, dikke bult…"…:-(

  Hoewel ik dacht een gewoon bestandje te downloaden, bleek dat ik iets anders op mijn systeem kreeg en wel een inbelprogrammaatje, dat voor € 0,70 pm toegang geeft tot zo'n site waar mensen "hun fijne vleeswaren" showen…
  Het popupje bleef telkens vervelend optreden. Gelukig ontdekte ik er een knop "Uninstall" op, heb dat aangeklikt en raakte hierdoor wel dat popupje kwijt. Achterdochtig als ik was geworden, heb ik daarna gezocht bij de uninstaller van mijn Windows XP, maar trof daar niets aan. Vervolgens Norton AV een complete system scan laten uitvoeren, die ook niets opleverde. Echter, toen ik daarna Ad-aware met de laatste referentiefile liet werken, trof die maar liefst zo'n 9 registersleutels en bestanden aan, waaronder enkele met de illustere aanduiding "Malware".. Ik heb Ad-aware dit laten verwijderen.
  Toch ben ik er niet gerust op, dat er misschien nog iets obscuurs telkens verbinding zou kunnen maken en mijn telefoonrekening danig laat oplopen..
  Ik heb overigens een thuisnetwerk met een ADSL verbinding, hetgeen een extra risico is, omdat je dan niet altijd merkt of er "iets" verbinding probeert te gaan maken. De gebruikte router heeft wel een ingebouwde hardwarematige firewall..
  Heeft iemand suggesties of soortgelijke ervaringen? Loop ik nog steeds risico's of heb ik de zaak onder controle…?
  Alvast bedankt.
 • Heb jij een speciaal ADSL modem dat ze ermee kunnen inbellen? Dat kan dus nooit met ADSL modem. Als je nog een ander intern modem hebt moet je gewoon zorgen dat daar geen telefoonkabel inzit. Maar je hebt het egt wel onder controle. Als je het egt zeker wilt weten:
  format c: :D
 • Ik heb behalve de ADSL modem
  outer/switch, alleen nog een ISDN kaart erinzitten voor mijn internetbankieren.
  De optie format C:\ had ik inderdaad nog niet overwogen, maar voordat het zover zou komen heb ik gelukkig ook nog een image achter de hand van een schone installatie….;-)
 • Die ISDN kaart: haal voor de zekerheid de kabel eruit. Weet je zeker dat je geen problemen krijgt. Scheelt je heel veel tijd: anders moet je formatteren.
 • wat je ook kunt doen is die isdn kaart in je configuratiescherm/apparaatbeheer/hardware uitzetten en dan pas aanzetten op de momenten dat je hem echt nodig hebt.

  scan ook nog eens met spybot search and destroy, mijn ervaring is dattie meestal wat meer vind dan ad-aware…

  Mochten er nog resten van dat progje zijn, die je niet wegkrijgt en je hebt absoluut geen zin om gelijk te gaan formatten kun je altijd nog via je firewall dat betreffende progje geen toegang tot het internet geven …
 • Dit heb ik al verschillende malen ook gehad. Na lang zoeken uiteindelijk kunnen verwijderen. Ik heb behalve ADSL ook een telefoon modem en die startte natuurlijk om de haverklap. Als de bliksem de telefoonstekker er uit en dan dat progje lokaliseren.
  Ga naar start-uitvoeren- en typ dan msconfig en enter. Er opent dan een Win programma. Ga naar opstarten en kijk wat er zoal wordt opgestart. Het hele pad staat er bij. Heb je een vreemde opstartprocedure in beeld, annuleer deze dan met het vinkje. Schrijf dan meteen het hele pad op om dan later, als blijkt dat je de goede hebt uitgevinkt dat je dan ook nog het hele pad met de hand kan wissen met de hele map erbij.
  Als je de pc opstart krijg je een waarschuwing dat je wat hebt veranderd. Niks aan de hand. Gewoon aanvinken dat je dit bericht niet meer wilt zien. Als je het verkeerde hebt uitgeschakeld kan je dit op dezelfde manier weer herstellen.
  suk6
 • Kijk eens in het register bij: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
  en voor de applicaties die voor iedere gebruiker opstarten kijk je bij HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
  Misschien staat ie er tussen?

  Een andere mogelijkheid is misschien systeemherstel. Een herstelupunt terugplaatsen van het moment voor dat je dat leuke progje gedownload hebt…
 • Kijk anders eens naar het programma BPS spyware remover.
  Die checkt ook op ongewenste dailers.
  Anders even kijken bij inbel verbindingen of je daar iets kunt vinden wat er op lijkt, en verwijderen.
 • Hier kan je een progie downloaden wat aanslaat als er een dialer wordt gebeld.
  http://www.datingbedrog.nl/soft/software.htm
 • [quote:01ea0fdf57="apeka"]Een bericht onder het motto "Eigen schuld, dikke bult…"…:-(

  Hoewel ik dacht een gewoon bestandje te downloaden, bleek dat ik iets anders op mijn systeem kreeg en wel een inbelprogrammaatje, dat voor € 0,70 pm toegang geeft tot zo'n site waar … [/quote:01ea0fdf57]
  [img:01ea0fdf57]http://forum.fok.nl/i/s/nooo.gif[/img:01ea0fdf57]

  [img:01ea0fdf57]http://info.omroep.nl/gxv/ZwgenwuGiB.jpeg[/img:01ea0fdf57]
  Inbelzwendel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.