Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

ongewenste pixels in foto's

None
17 antwoorden
 • Sinds enige tijd heb ik problemen met photoshop.
  De foto's die ik bewerk krijgen op een paar plaatsen in de foto willekeurig verspreid anders gekleurde pixels.
  Voorbeeld: als ik een wit vlak vul met een kleur, bijv. rood dan zou het hele vlak rood moeten zijn, maar nu zitten er in dat vlak een aantal kleine streepjes in een andere kleur, meestal de kleur die er achter zit, in dit geval dus wit.
  Ik heb het programma ook al op een andere computer geinstalleerd en daar werkt het goed. Het moet dus aan de computer liggen. Het probleem komt overigens alleen voor in photoshop. Met paint bijv. zijn er geen problemen.
  Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen. In het forum 'grafisch' kwam ik er helaas niet uit.
 • Ik heb je andere topic ook gelezen en het lijkt mij dat het probleem in je videokaart ligt. Wellicht wordt die te warm en dan kan het zijn dat ie van die random beeldfouten gaat maken. Een oude S3 videokaart in mijn oude P200 heeft daar ook last vast. Ik kan me voorstellen dat dat bij fotobewerking vervelend is.

  Ik weet niet over wat voor kaart/PC het gaat, maar je zou kunnen proberen de koeling in je kast wat beter te krijgen. Hopen dat het daar mee weg gaat.
 • Ik had zelf ook al aan de ventilatie in de kast gedacht. heb daarom eerder deze week al eens de computer aangehad met de behuizing eraf voor meer koeling, maar dat hielp niet.

  Mijn videokaart is Diamond Speedstar A70. En ik heb een pentium 3 processor.

  Wat zou ik nog meer kunnen doen voor betere koeling?
 • Een goede koeling krijg je vooral met een goede luchtstroom in je kast. Een ventilator op de juiste plaats zetten dus. Waar precies hangt af van je kast.

  Volgens mij is die speedstar trouwens ook een S3 chip. Je zou natuurlijk ook kunnen kijken of iemand niet 2e hands een Matrox videokaart aanbied. Die hoeft niet veel te kosten en heeft een superieure 2D kwaliteit. Hoef je geen (luidruchtige) ventilator in te bouwen.
 • ik begin wel te geloven in deze oplossing.
  Ik heb op marktplaats gekeken naar tweedehands matrox videokaarten, maar er staan er zoveel. Welke type is dan het beste.
  Je hebt het over 2D, maar zou 3D niet meer voor de hand liggen met de spelletjes van tegenwoordig.
 • In principewel. maar mijn uitgangspunt was dat je niet zoveel met spelletjes zou doen (die speedstar leent zich daar ook niet echt voor). Als je dan toch spellen wil gaan spelen, kun je beter voor een nieuwe Radeon kaart gaan (ATI). Radeon kaarten zijn in het algemeen wat beter in 2D kwaliteit dan GeForce 4 kaarten (NVIDIA). Niet dat het een hemelsbreed verschil is, maar je gaat tenslotte toch voor de beste 2D oplossing ivm. de fotobewerking. Ben je natuurlijk wel een stuk duurder uit (€100,-) dan met een 2e hands Matrox (G200?, G400?) kaart.
 • Zelf speel ik geen spelletjes, maar mijn zoontje had laatst een paar nieuwe spelletjes die eigenlijk 3D gespeeld moeten worden. Hij zelf had er geen erg in dat het er niet helemaal goed uit zag.

  Ik ga dan ook liever op je advies af om een goedkopere 2d videokaart aan te schaffen.
  Je hebt het over Matrox G200 en G400, beiden staat volop te koop alleen verschilt ook het aantal MB nogal. Wat raad je minimaal aan?

  Bedankt trouwens voor zoveel informatie
 • Voor 2D maakt de hoeveelheid geheugen niet zoveel uit. 16MB is ruim voldoende, 8MB is ook prima te doen. Ligt ook een beetje aan de resolutie waar je op wil gaan werken. Wat voor monitor heb je (beeld diagonaal o.a.)?
 • Ik heb een Philips 107s (17"). de resolutie staat op 1024 x 768 x 24 bbp.

  Er staan er inderdaad heel veel te koop, is er verschil in PCI en AGP.
 • Voor 1024x768@24bit is een 8MB kaart voldoende. Voor AGP of PCI moet je even in je PC kast kijken. PCI gaat eigenlijk altijd, AGP heeft echter de voorkeur. Is te herkennen aan een bruin insteek slot op je moederbord (waar waarschijnlijk de Speedstar nu in zit) PCI sloten zijn trouwend die witte sloten die daar onder zitten.

  BTW, zorg dat je al wel de juiste drivers voor zo'n kaart in huis haalt, dat scheelt later een hoop frustratie: "oh jee, nou heb ik de kaart, maar ik moet die drivers natuurlijk nog downloaden…"

  http://www.matrox.com/mga/support/drivers/certified/home.cfm

  BTW, ik heb nog een oude review van die kaart gevonden:

  http://www.hardwarezone.com
  eviews/video/g200/g200.html

  Nog een laatste aanvulling: We hebben het nu alleen maar over Matrox kaarten, maar in principe voldoet iedere redelijke kaart. Kijk vooral bij je in de buurt rond. Ik zou niet meer dan een euro of 20 uitgeven aan een 2e hands kaart.
 • Inmiddels heb ik een matrox g400 kunnen lenen (van het bedrijf waar mijn man werkt) incl. driver.
  Deze geinstalleerd, het leek goed te gaan, maar tijdens het installeren van de stuurprogramma bij het heropstarten kreeg ik het bekende blauwe scherm met 'fatale uitzondering'.
  Dit kon ik elke keer wegdrukken en dan werden overige stuurprogramma's geinstalleerd. Ik zag dat het beeld niet goed was.

  Ik heb nog wat documentatie gelezen en hier las ik iets over de Adobe Type manager: "Als Adobe Type manager geinstalleerd is kunt u het stuurpgramma niet uivoeren als de geavanceerde grafische acceleratie instellingen op 'geen' staan.
  Dit bovenstaande begrijp ik niet helemaal, maar voor de zekerheid heb ik dit programma van mijn computer gehaald.
  Ik moet nu weg, maar morgen wil ik het nog een keer gaan proberen.

  Misschien heb je nog wat adviezen voor me.
 • Is die meegeleverden driver wel de laatste nieuwe? En over welke Windows versie hebben we het?

  Met Adobe Type manager en installatie programma's kan ik je helaas niet helpen. Iid de meest verstandige optie lijkt me het verwijderen van dat programma, voor je aan de installatie begint.
 • Het installeren van de driver voor de matrox millennium g400 wil nog niet echt lukken.
  Ik werk onder windows 98 en heb de laatste driver van internet gehaald en geinstalleerd.

  Even leek het goed te gaan, maar al heel snel begint het beeld vreemd te doen en dat wordt heel snel erger. Er is dan niet meer mee te werken. Ook op opdrachten reageert de computer dan nagenoeg niet meer.
 • Met hulp van het forum "videokaarten" is het gelukt om de matrox videokaart aan de praat te krijgen. Het ging ongeveer 10 minuten goed, toen het beeld weer begon te trekken.
  Met deze kaart geinstalleerd deed photoshop (waar het probleem mee begon) het nog steeds niet goed. Het ligt dus toch niet aan de videokaart lijkt mij.
 • Ik had je "lijdensweg" door de diverse fora al gevolgd. Tja, wat dan hè? Een nieuwe Windows installatie wellicht? Ik heb anders echt geen idee wat het zou kunnen zijn. Lijkt me nl. sterk dat 2 verschillende videokaarten hetzelfde probleem opleveren. Ik kan alleen maar gissen naar een fout in je moederbord of iets dergelijks…
 • Yes, Yes, Yes, het probleem is opgelost (ik kan het bijna nog niet geloven)
  Ik ben gaan zoeken op de site van Adobe op technische problemen.
  Daar kwam ik de volgende site tegen: http://www.adobe.com/support/techdocs/2ab76.htm

  Wat hier in staat komt niet helemaal overeen, want de plug in waar ze over spreken komt bij mij niet voor in de map extensies.
  Toch heb ik een " ~ " voor de map extensies geplaatst zodat deze buiten werking blijft.

  En ja dat werkte!!!
 • Nou, gelukkig maar! Ik had gister zelf ook even zitten vissen bij Adobe, maar ik had geen tijd om uitgebreid naar de Knowledge base te gaan zoeken. Hoe dan ook, 'k ben blij voor je dat het opgelost is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.