Vraag & Antwoord

Anders (software)

wel systeempiepje ook CD audio geen windows-geluiden

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Wat kan er de oorzaak van zijn dat ik sinds twee weken wel een enkel systeemluidspreker- piepje hoor maar de gebruikdelijke windows starten, afsluiten, etc -geluiden niet. In plaats daarvan dat rottige enkele piepje uit de systeemluidspreker. CD audio en media player werken naar behoren. Ik kan niets ontdekken: er worden geen fouten in de hardware aangegeven.

  2.4 Ghz P4
  512 Mb DDR RAM
  120 GB harddisk
  Windows XP Home
  CDR
  DVD
  Creative SoundBlaster Live! series
  Ati Radeon 9800 Tx
 • Heb je al bij de geluidseigenschappen gekeken (in het configuratiescherm)?
  Staat er bij schema misschien een blanco regel?

  greetz.
 • Sterker nog. Het is het standaard windows schema en ik kan alle geluiden horen als is ze in dat dialoogvenster laat afspelen. Alleen ze laten zich niet horen bij de beschreven gebeurtenissen, alleen dat piepje komt ervoor in de plaats
 • heb je misschien onboard sound en een geluidskaart erin zitten? schakel dan eens de onboarduit in de BIOS. Kijk ook eens alle irq's na. Misschien maakt die van de geluidskaart een conflict met een ander. Je kunt hem ook ff op een andere irq proberen.. :wink:
  succes
 • Systeemluidspreker in BIOS uitzetten gaf geen soelaas. Het gekke is dat in de gebruikersaccounts van de mijn kinderen op deze PC wel gewoon het windows geluidschema te horen krijgen. Ik heb al van alles gedeinstalleerd maar geen effect tot nu toe. Er moet iets zijn dat het afspelen van het schema verhinderd. Terwijl de rest gewoon werkt, muziek en CD´s, alles werkt. ook de andere programma geluiden werken gewoon. Behalve het windows schema. Zo´n rottig piepje bij de start en bv bij het krijgen van mail.

  Wie weet raad.
  Standaard wordt geladen
  Zone Alarm
  Data Keeper
  Norton AntiVirus
  MS Active Sync
 • gekke vraag misschien maar wat is er zo belangrijk aan het deuntje bij het starten en sluiten van windows?
 • Klinkt raar maar probeer eens het volgende:
  Ga naar configuratiescherm dan naar eigenschappen voor geluiden en
  audioapparaten dan naar het tabje geluiden.
  Daar zie geluidsschema, kies dan voor windows standaard
  Huidige opslaan nee.
  Computer opnieuw opstarten.
  Met wat geluk heb je weer gewoon je geluiden.
 • Helaas, niets van dit alles.

  Als ik in de systeemtray op ikoon volume klik en dan op de schuifregelaar klik krijg ik dat piepje te horen. Dat hoor ik ook wanneer ik de schuif op nu (onderaan) en vakje dempen heb aangeklikt. Het maakt niet uit of de schuif op hard of zacht staat…het piepje is er altijd en even hard..onveranderd. Systeemluidspreker uitgeschakeld. Zou het iets met het modem te maken hebben. Deze ook uitegschakeld…geen effect,

  Het meest vreemde: waarom alleen in mijn account en niet bij die van mijn dochters op dezelfde PC onder Win XP Home..??? Daar is het zoals het hoort.

  Wie weet nog wat…
 • Ik had hetzelfde en heb er inmiddels geen last meer van. Zie Microsoft-supportsite: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;EN-US;q262256&

  Op een of andere manier wordt er in het register een sleutel aangemaakt nadat je met gebruikersaccounts aan het "spelen" bent. Als je de vermelding <No Name>:REG_SZ die onder HKEY_CURRENT_USER staat via Regedit verwijderd, zou het geluidsschema bij de beheerder weer gewoon moeten werken. Bij mij werkte die in ieder geval weer!
  Succes, Oscar. :)
 • http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=100982&start;=0&postdays;=0&postorder;=asc&highlight;=
 • geweldig bedankt !!

  verwijderen van de waarde REG_SZ is direct de oplossing…simpel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.