Vraag & Antwoord

Anders (software)

Professor Tim, The Incredible Machine 3 (en Machines)

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Goedendag mensen ;-)


  Vroeger (voor mij nog niet ZO lang geleden), speelden we het spel Incredible Machine. Eerst nummer 1, toen numero 2, en uiteindleijk numero 3. Nu is dit al een redelijk oud spel, maar vanwege zijn speluitdaging nog steeds heel goed! Numero 2 is met opdrachtprompt aan de praat te krijgen, maar nummer 3, een windows 95/98 spel, draait helaas niet meer op mijn nieuwe hypermoderne pc.

  Ook het spel Machines was een zeer leuk spel vroeger. Je kan zeggen: neem toch gewoon red alert, maar dat heeft toch niet die gameplay die machines had.  Is er misschien een mogelijk om, vooral profesor TIM, the incredible machine 3 weer aan de praat te krijgen??? Iemand die dit al eerder heeft gehad?

  Ikzelf denk dat het gewoon komt doordat het geen windows XP spel is, en het daardoor niet werkt. Is er een manier om windows 95 of 98 te kunnen 'simuleren' (emuleren) binnen xp, zodat oude spellen het weer doen..


  Ik hoop op reactie!!!! :-D


  Eddie
 • Ietwat omslachtig maar wel mogelijk is het gebruik van VMware, hiermee kan je meerdere Virtuele Pc´s installeren op een pc.
 • Die spellen zijn idd leuke spelletjes. Heb je al eens geprobeerd de compatibiliteit te doen onder XP? Ga op het com of exe of bat bestand staan -> rechtermuisknop -> eigenschappen -> compatibiliteitmodus -> aanvinken en kies voor Windows 95. Daarna op OK drukken.

  Vervolgens kun ej deze bestand gewoon op dubbelklikken.
 • Geweldig joh ;-)


  Zo te horen zat het probleem indd in de geluidskaart voor incredible machine. Want ik zette hem aan, kreeg gelijk muziek dit keer, en kreeg na 10 seconde het begin van het spel gezien te hebben niet die irritante foutmelding.


  Bedankt :-D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.