Vraag & Antwoord

Anders (software)

Norton Antivirus 2003 of McAfee Virusscan 7.2

Anoniem
ahbart
11 antwoorden
 • Ik gebruik zelf Noton .. heb ook een tijdje mcafee gebruikt.
  welke vinden jullie de fijnste en waarom?
 • ik gebruik nu mcafee. ik gebruikte norton maar deze gooide na ongeveer 15 minuten mijn internetverbinding eruit en kon pas hersteld worden na opnieuw opstarten (win98se). Pas na ongeveer 3 maand ben ik erachter gekomen dat het norton was. erg lastig dus.
  vandaar dat ik nu mcafee heb. Het is heel makkelijk in gebruik en simpel up te daten.
 • Norton. Kijk in de ComputerTotaal van mei en je weet waarom. :wink:
 • Ik zelf gebruik momenteel norton antivirus 2003.
  Maar ben na een tip op een ander forum gewezen op een andere virusscanner namelijk nod32.
  Nod32 kost wel iets van 32 dollar, maar is wel gewoon de beste virusscanner op dit moment denk ik.
  Op onderstaande link kun je een trial versie downloaden, zodat je zelf kunt bepalen wat je van vind.

  http://www.nod32.com/home/home.htm

  En bij de onderstaand link kun je een test bekijken van nod32

  http://www.pcmag.com/article2/0,4149,978452,00.asp
 • Sophos of Nod32, de overige virusscanners komen nog niet in de buurt. CT zou deze eens moeten testen en niet de produkten met de beste marketing altijd als beste uitroepen.
 • Nadeel van Sophos is dat je zelf bezig moet blijven met het up-to-date houden. Je krijgt weliswaar email als er een nieuwe signature file is, maar je moet het toch zelf even ophalen.
  Aangezien de betrouwbaarheid van je scanner daar nogal vanaf hangt en ik me zo kan voorstellen dat een hoop mensen geen zin hebben in "die poespas" zal Sophos voor veel mensen,ondanks dat hij wel goed scant, niet voldoen.
 • Nee hoor, iemand heeft een heel handig programma gemaakt waarmee je (in een batch file zelfs automatisch) de defs kunt bijwerken bij Sophos. Zie: http://home.htp-tel.de/drackow/index.html
 • norton haalt elke dag wel 3 a 4 nieuwe beschermingen binnen .. sophos 10 a 15 per maand.. Ik denk toch dat sophos niet zo goed is als hij lijkt ..
 • 3 a 4 per dag?!? Dat lijkt me sterk, of doen ze het bij Norton pas na 3x goed?
  Ik gebruik zelf Norman, waar ik redelijk tevreden over ben. Is alleen niet geschikt als je geen breedband verbinding hebt vanwege de grote updates (> 1,5Mb vaak)
 • [quote:23b0232780="Celeronfreak"]norton haalt elke dag wel 3 a 4 nieuwe beschermingen binnen .. sophos 10 a 15 per maand.. Ik denk toch dat sophos niet zo goed is als hij lijkt ..[/quote:23b0232780]

  Hoogstens 3 keer in de week. Eergisteren nog gedaan, nu kan het dus niet.

  Peter
 • Toch zal voor de meeste gebruikers (voor mij in ieder geval wel) het feit dat alles zonder omkijken gaat, een voordeel zijn. Ik gebruik momenteel Panda. Is iets goedkoper dan Norton en ik heb heel goede ervaringen met de helpdesk, ook in het weekend.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.