Vraag & Antwoord

Anders (software)

Automatisch aanvullen adressen in Outlook 2000

Anoniem
westi2002
5 antwoorden
 • Als ik een mail stuur en de eerte letters van de naam of het adres typ, wordt na het ingeven van een TAB het adres automatisch aangevuld. Als er meerdere adressen zijn die op de ingevoerde letters kunne slaan, wordt er door middel van een rood kringellijntje aangegeven dat er met de rechtermuisknop een keuze gemaakt kan worden.
  Heel erg handig!
  Ik was gewend te typen "we" en automatisch werd daar "werk" van gemaakt. Nu is mijn zakelijke e-mail adres gewijzigd, wat ik ook bij de contacts heb gewijzigd. Als ik echter "we" typ, wordt nog steeds het oude adres ingevuld (onderlijnd met een groen stippellijntje), dit terwijl het oude adres niet meer bestaat in de contacts. Nu bleek echter dat dit adres in het Windows adresboek nog wel voorkwam (hoe dat daar kwam weet ik niet, blijkbaar kopieert Windows dat automatisch uit de contacts van Outlook). Ook daar verwijderd, maar nog steeds wordt het oude adres ingevuld, met dien verstande dat wanneer ik de eigenschappen ovraag van het door Outlook aangevulde adres, er een mededeling komt dat het betreffende adres is verwijderd. Toch wordt de mail naar dit adres gestuurd.

  Weet iemand hoe dit komt en waar it verholpen kan worden?

  Robert
 • Ik werk zelf niet met Outlook, misschien werkt het als je het geheugen leegt van Internet Explorer, aangezien ze toch data met elkaar uitwisselen. Misschien heeft Outlook ook een geheugen wat even opgefrist moet worden.
 • Die adrescache heeft helaas geen directe koppeling met adresboeken maar staat helemaal zelfstandig. Daarnaast is er geen functie (gemis!) om em ineens te legen.

  Wat je kunt doen is "we" intypen, dan verschijnt in zo een klein pulldowntje bij de adresbalf "werk" en dat selecteren maar niet bevestigen met Enter maar dan op DEL drukken. Of dit in Outlook 2000 al werkt kan ik even niet testen, wel in de nieuwere.

  succes! mvgroet Edmond
 • De lijst voor automatisch aanvullen wordt bijgehouden in het bestand Outlook.nk2 en dat bestand kun je inderdaad niet zo maar wijzigen.
  Je kunt het wel verwijderen. Vanaf het eerste adres dat je daarna intypt, wordt het dan weer opnieuw opgebouwd. Dat typen moet je dan wel nauwkeurig doen, want eens een fout adres ingevoerd, blijft Outlook de volgende keren steeds ook weer foutief aanvullen.
 • Helaas heeft Outlook 2000 deze functie nog niet.

  In ieder geval bedankt voor de raad, misschien heeft iemand anders er wat aan.

  Robert


  [quote:d5f820752d="Edmond Varwijk"]Die adrescache heeft helaas geen directe koppeling met adresboeken maar staat helemaal zelfstandig. Daarnaast is er geen functie (gemis!) om em ineens te legen.

  Wat je kunt doen is "we" intypen, dan verschijnt in zo een klein pulldowntje bij de adresbalf "werk" en dat selecteren maar niet bevestigen met Enter maar dan op DEL drukken. Of dit in Outlook 2000 al werkt kan ik even niet testen, wel in de nieuwere.

  succes! mvgroet Edmond[/quote:d5f820752d]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.