Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

[Outlook 2000]Limiet aantal ge-adresseerden

Anoniem
Wim Sturkenboom
4 antwoorden
 • Ik probeer een email te sturen naar een groot aantal mensen (geen idee hoeveel exact). Iedere keer krijg ik een mail terug van de [i:9924f44134]system administrator[/i:9924f44134] dat de mail undeliverable is. Als ik de email stuur in batches (bv eerst aan iedereen beginnend met een 'a', dan met een 'b' etc) krijg ik geen bericht terug en lijkt alles goed te gaan.
  Ik heb het zowel geprobeerd via een distribution list als door de namen gewoon te selecteren.
  Is er een limiet in OL2000 aan het aantal ge-adresseerden?

  Oh ja, interessant is dat de email van de [i:9924f44134]system administrator[/i:9924f44134] een attachment bevat dat nergens te vinden is. Het bericht is verder leeg op een melding van AVG na (certified virusfree etc).
  En dat als je de properties opvraagt van de [i:9924f44134]system administrator[/i:9924f44134], je geen email-adres te zien krijgt. Dit lijkt m.i. te duiden een intern gegenereerde email.

  PS1 Outlook is geconfigureerd als CW.
  PS2 Heb twee artikelen gevonden in de knowledgebase. De eerste gerelateerd tot Novell (nvt) en de tweede vertelt me dat het veroorzaakt wordt door een corrupt email-adres (en is dus ook niet van toepassing).
 • Hoe weet je zo zeker dat een van je adressen niet corrupt is? Aan je verhaal te lezen zijn het heel veel adressen…Wat een probleem zou kunnen zijn is als je alle ge-adresseerden in de kolom 'aan' zet. Als een adres niet goed is, krijg je ze allemaal terug, oftewel, ze worden dan niet bezorgd. Wat gebeurt er als je een adres uitkiest (desnoods eentje van jezelf)in de 'aan' kolom, en de andere adressen in de 'cc' of 'bcc' kolom. Het maakt dan nl. niet uit als er een adres bijzit wat niet goed is.
 • BCC werkt niet, dat heb ik geprobeerd. Email gestuurd aan bekend adres (niet voorkomend in de lijst) met de onderhavige lijst in het BCC veld kwan niet aan op het bekende adres.

  Ik weet zeker dat de adressen niet corrupt zijn omdat, als ik in batches de boel verstuur (eerst iedereen die begint met een 'a', dan iedereen wiens naam begint met 'b' etc) het wel goed gaat (zie ook eerste post).
 • Staat je provider het versturen van berichten naar zoveel adressen tegelijktertijd toe?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.