Vraag & Antwoord

Anders (software)

Ghost 2003 Backup os Win XP oem versie met recovery cd

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Graag info over verschillende mogelijkheden voor het veilig stellen van data en backups maken met Ghost 2003 met os XP Home.

  Note Book P4/2,6 Ghz os XP Home oem versie met recovery CD.
  C: Boot 18 Gb NTFS / D: 13 GB NTFS / E: Recovery Fat 32
  Vragen :
  1-Kan men van deze configuratie met ghost 2003 een goede en veilige backup maken zonder wijziging van de indeling parititions en zonder verlies data.
  2- Kan men overstappen naar fat 32 en een ghost backup maken en nadien eventueel terug keren naar NFTS om opnieuw terug te kunnen werken met de recovery CD.
  3-Systeme herstel met os XP Home oem versie.
  Hoe werkt dat ?Op welke locatie staan deze backups files ?
  4-Buiten recovery en systeme herstel zijn er nog ander Backups en veilig stellen van data onder Os XP Home oem
  Mvg en dank bij voorbaat
 • C: Boot 18 Gb NTFS / D: 13 GB NTFS / E: Recovery Fat 32
  Vragen :
  1-Kan men van deze configuratie met ghost 2003 een goede en veilige backup maken zonder wijziging van de indeling parititions en zonder verlies data.

  Antw:
  Van C en D sowieso. Als E: geen verborgen partitie is die de leverancier er op heeft gezet, dan ook van E. Zet wel in Ghost "spanning" aan, zodat hij om een nieuwe CD vraagt als de eerste is volgeschreven.

  2- Kan men overstappen naar fat 32 en een ghost backup maken en nadien eventueel terug keren naar NFTS om opnieuw terug te kunnen werken met de recovery CD.

  Antw:
  Je kunt niet van NTFS naar Fat32 zonder verlies van de inhoud van de schijf, tenzij je gebruik maakt van Power Quest Partition Magic 8.
  Van Fat 32 naar NTFS kan gewoon onder DOS. Maar waarom zou je van NTFS naar Fat 32 willen??? Je kunt ook van een NTFS partitie een image maken met Ghost 2003.
  Ik weet niet wat voor recovery CD je hebt, maar als die door de leverancier is meegeleverd zal hij bij het installeren waarschijnlijk ook het filesystem op de schijf zetten waar de leverancier voor heeft gekozen, ongeacht of je eerder de schijf met FAT32 of NTFS hebt ingericht.

  3-Systeme herstel met os XP Home oem versie.
  Hoe werkt dat ?Op welke locatie staan deze backups files ?

  Antw: Dat ligt aan de methode die de fabrikant heeft toegepast. Als je een recovery CD hebt, zal hij bij een restore de C: schijf waarschijnlijk formatteren en Windows en de bij je PC behorende drivers vanaf die CD installeren. Maar zonder te weten welk merk en type je hebt kan ik niet met zekerheid zeggen of het zo is. Overigens staat dat in de handleiding die je bij je computer hebt gekregen.
  Maar je hebt het ook over een recovery partitie (E:). Heb je die zelf aangemaakt, of kreeg je de pc met de partitie al op de schijf?

  4-Buiten recovery en systeme herstel zijn er nog ander Backups en veilig stellen van data onder Os XP Home oem

  Antw: Ja. Voor alle Windows versies zijn er backup programma´s, waarmee je van individuele bestanden, mappen, of hele partities een backup kunt maken. Soms wordt bij een OEM versie van Windows ook NTbackup.exe meegeleverd (maar niet altijd). Er zijn echter vele (gratis) alternatieven. Die zijn vaak beter dan NTbackup, want dat is een tamelijk "kale" versie. Zoek even met Google op "backup".

  Succes,

  Ben
 • Hallo Ben jorna,

  Vooreerst bedank voor uw reactie en info op mijn bericht.
  Een beetje verduidelijking :
  De Laptop pc is een Medion gekocht in de Aldi.
  Op c: staat het besturingssysteme alsook de prog's door de fabrikant geinstalleerd 5 GB NTFS

  Op d: staan de drivers fabrikant alsook mijn data en documenten 2 GB NTFS

  Op E staan 3 retten files om terug te keren naar de koopstand van de laptop 2,5 GB Fat 32
  t.i.v aan de c: mag niets veranderd worden zoniet werken de retten files niet om terug te keren naar de koopstand.(ref Handleiding Laptop)

  Ik heb geen cd van Win XP bij de Laptop meegekregen.Alleen recovery CD voor terug plaatsen retten files van E:
  De laptop heeft ook geen disketstation,wel een USB Memory adapter 128 MB
  Ik heb ook Paritition Magic versie 6 en 8

  Gezien mijn oudere Ghost alleen maar NTFS kan bewerken van en naar fat 32 dacht ik D: fat 32 te maken.

  Mijn bedoeling is een Ghost Image van de C: te maken en op de D: fat 32 te plaatsen en nadien op CD's of DVD te branden gezien de omvang 5 GB.

  Hoe doe ik dit het best zonder het risico windows XP defintief te verliezen?

  Dank bij voorbaat
  Mvg
 • Volgens mij hoef je alleen maar een image van E: (de "retten" files te maken) om ook na een totale crash van de harde schijf je pc opnieuw in te kunnen richten. Immers: met de Recovery CD en de retten files ben je in staat de pc weer in dezelfde staat terug te brengen als waarin je hem kreeg.

  Dat je niets op C mag veranderen snap ik niet. Windows verandert zelf van alles in het register en te installeert en verwijdert toch ook programmatuur? Bedoel je niet dat je niks aan de E: partitie mag wijzigen? Dat lijkt me logischer. Van die retten files zelf moet je nderdaad afblijven.

  Wat images van C en D betreft: ik vind het een omslachtige en riskante manier die jij voorstelt. Ik weet ook niet of wat jij wil wel kan (nooit geprobeerd). Maar waarom maak je het jezelf niet makkelijk? Als je Ghost bij Symantec upgrade naar versie 2003, kun je vanaf C: en D: rechtstreeks (dus niet via D:) een image op CD branden (m.b.v. spanning) Door een sterke compressie toe te passen kost je dat 4 - 5 cd´s voor beide schijven, schat ik.

  Voordat je een image van C: maakt schoon je het best de schijf op, door schijfopruiming uit te voeren en alle overige, overbodige bestanden te verwijderen. Dat scheelt een hoop nutteloze bytes in de image.

  Samengevat:
  - met alleen een image van E: + de recovery CD kun je volgens mij zelfs je systeem herstellen in de afleverstaat als de harde schijf is overleden en je die moet vervangen;
  - met een image van C: en D: kun je te allen tijde de pc terugbrengen in de staat waarin hij verkeerde vlak voordat je de images maakte. Dat gaat het makkelijkst met Ghost 2002 of 2003.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

  veel succes,

  Ben
 • Hallo Ben,

  Ik heb de upgrade van Ghost 2003 bij Symatec besteld en ga nu volgens uw plan de backup's uitvoeren.

  Met veranderen C: bedoel ik de grote van de paritition veranderen,deze is 20.003.848.192 groot, een enkele bit meer of min heeft als gevolg dat win XP Home weigerd te starten

  Vermoedelijk een beveiliging ingebouwd in de Oem versie van win XP Home.

  Nogmaals bedank voor uw reactie en advies.

  Mvg
  Ambiorix
 • WinXP heeft absoluut geen ingebouwde beveiliging voor wat betreft de grootte van de partitie. Vermoedelijk is die controle door Medion ingebouwd in de bootstrap. Ergens zul je ook moeten kunnen kiezen om de Recovery terug te zetten; hierin kan zo'n controle natuurlijk worden ingebouwd. Hou hier wel rekening mee als je een image maakt. Dit wordt niet in een image van de partitie zelf meegenomen, daarvoor moet de de hele disk klonen.
  Heb je trouwens niet alle drivers en extra software meegeleverd gekregen op CDROM? Zo ja, dan zou mijn advies zijn om alles opnieuw te installeren. Je zou dit moeten kunnen doen met de map I386 die op de hardeschijf moet staan. Hierin staan alle WinXP installatie bestanden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.