Vraag & Antwoord

Anders (software)

sw voor stamboom

Anoniem
FoXiERotjEknoR
5 antwoorden
 • Hallo

  wie heeft ervaring met software om een stamboom bij te houden ?

  er bestaan meerdere sw maar is mij niet duidelijke wat nu de beste is

  zie door het bos de bomen niet meer


  alvast bedankt
  gilgil :roll:
 • Ik gebruik daar Aldfaer voor, is overzichtelijk, en goed bruikbaar, je kunt ook bestanden (gedcom) importeren, combineren, en het heeft zelfs een paar macrotjes om html bestandjes te maken. Kijk op hun site Het is bovendien gratis.

  Succes.
 • Gebruik ook Aldfaer. Een mooier en/of beter gratis programma heb ik niet kunnen vinden. Brothers Keeper schijnt ook goed te zijn, maar deze is niet gratis.

  Groet, spruitje
 • haha hier heb ik ook wat aan :lol:
 • De meeste programma's zijn gewoon goed, en het is vaak een kwestie van smaak. Het hangt ook een beetje van de wensen en vaardigheden af, b.v. om zelf bepaalde zaken te willen en te kunnen wijzigen (velden toevoegen enz.). Van bijna alle programma's kun je op het internet wel een demo downloaden. Deze zijn doorgaans 100% functioneel, maar b.v. slechts met een beperkte opslagcapaciteit.
  Goede progamma's zijn o.a.:
  (inderdaad) Aldfaer, ProGen, Hazadata, Brothers Keeper, Genkwa, Gens Data (van de NGV). De meeste programma's kosten rond de 50 Euro, Aldfaer is inderdaad gratis.
  Aldfear werkt volledig onder Windows, Progen en Hazadata (nog) in een Dosvenster. Ik vind dit laatste echter geen nadeel.
  Eén ding: Koop nooit een programma in een winkel, want dat is bijna altijd troep (verkeerde familierelaties, soms verwisselen van man en vrouw etc. In genealogiekringen ontzettend veel klachten over vernomen. Grasduin eens op een van de nieuwsgroepen voor genealogie.

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.