Vraag & Antwoord

Anders (software)

Harde return/nieuwe regel in memo veld access 2000 ....help

Anoniem
Wim Sturkenboom
5 antwoorden
 • Ik ben formulieren aan het het maken waarbij afhankelijk van een bepaalde veldwaarde, verschillende lappen tekst afgedrukt moeten worden.
  Deze lappen tekst moeten netjes opgemaakt worden waarbij er af en toe ook naar een nieuwe regel gegaan moet worden.

  Mijn idee was om de lappen tekst in een memo veld te zetten, maar dan lukt het mij dus niet om eventueel een nieuwe regel af te dwingen. Omdat de lappen tekst zeer afwijkend zijn, is het onderverdelen naar verschillende velden geen optie.

  Wie kent hier voor een goede oplossing

  Al vast mijn dank
 • ik kan je verhaal neit helemaal volgen maar zoek eens naar vbCRLF, een carriae return/line feed, misschien kom je hier wat verder mee
 • [quote:4d4381b729]Wie kent hier voor een goede oplossing [/quote:4d4381b729]

  Waar druk je dat af? Wanneer dat is in een asp-pagina, gebruik dan html.
 • In een tabel kun je een nieuwe regel in een memo-veld afdwingen met <ctrl><enter>.
  In een formulier kun je bij de [i:e315f6cf0c]properties[/i:e315f6cf0c] van het memo-veld opgeven wat het gedrag moet zijn als op <enter> wordt gedrukt. In access97 zit dat onder het tabblad [i:e315f6cf0c]other[/i:e315f6cf0c], parameter [i:e315f6cf0c]Enter Key Behavior[/i:e315f6cf0c].
  Waarschijnlijk zal <ctrl><enter> ook werken, dat moet je even zelf proberen.
 • dank voor jullie snelle reactie (slapen jullie wel ???).
  Ik heb gekozen voor de oplossing met de Ctrl_Enter. Wijziging in key-behavior heeft waarschijnlijk consequenties voor veel meer zaken, en dat wil ik in eerste instantie vermijden

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord