Vraag & Antwoord

Anders (software)

css64 wil niet goed draaien, is mijn pc te snel daarvoor??

Anoniem
DJPeedee
8 antwoorden
 • Zo was ik vroeger een fanatiek commodore 64 gebruiker en had hem toen ook helemaal uitgebouwd, zelfs de voor die tijd onbetaalbare 1702 monitor(2e hands, uitstekende staat) had ik in mijn bezit. :)

  Zo zat ik laatst een 2 weekelijks computer tijdschrift te lezen met die maffe ideeën, waar ik hier de naam niet van noem :P en daarin werd het programma css64 besproken.
  Css64 is een emulator om een commodore 64 na te bootsen.
  Na het lezen van dat artikel kreeg ik vlinders in mijn buik en begonnen mijn handen te jeuken.

  Effin, ik het programma downloaden en uitpakken, installeren was niet nodig en vervolgens starte ik het.

  Na wat gerommel met de video instellingen zag ik eindelijk het oude en vertrouwde c=64 scherm voor mijn neus.
  [img:66622067ba]http://www.forumparadijs.com/fotomap/c64basic.png[/img:66622067ba]
  [i:66622067ba]Het eerste wat je ziet als je een commodore 64 aanzet.[/i:66622067ba]

  Nadat ik me een paar uur heb weten te amuseren in basic ging ik eens opzoek naar wat spelletjes die volop op internet staan.
  Nadat ik er een paar gedownload had wou ik eens spelen.
  De teleurstelling was enorm toen ik merkte dat geen een spel lekker wil lopen. Het geluid gaat veels te snel, niet zoals ik het kende en ook loopt de emulator vast met een windows crash tot gevolg en is keihard resetten de enigste manier om mijn pc weer aan de praat te krijgen.
  Bij nadere analyze bleek ook de cursor veels te snel te knipperen.

  Ik kan de emulator wel trager zetten, maar dan loopt de emulator helemaal snel vast, als ik hem sneller zet loopt tie minder vaak vast, maar dan valt er helemaal niks te doen, gaat dan veels te snel.

  Ik heb de emulator in compatibeliteits modus ook gezet op zowel win 2000, win 98/me en zelfs win95, maar dat dat maakt geen ene reet uit.

  Is mijn pc te snel om dat programma te draaien???
  Ik werk met een amd xp2700+, 512mb pc2700 en totaal 90 gig hdd.

  Ik heb wel een andere emulator gevonden(vice), maar die kan niet met multiple disks overweg en loopt ook vaak vast.

  Ik wil gewoon met css64 kunnen werken.

  (ok, een linux emulator heb ik nog niet geprobeerd)

  Wie weet de oorzaak van mijn probleem, de rest van alle programma's draaien als een zonnetje hier. ???

  BVD. :)
 • Er zijn programmatjes om je systeem wat af te remmen, zodat je oudere software (met name spelletjes) kan spelen. zoals CPU Killer.
 • Op HCC-Commodore GG zal je ook hierover het nodige kunnen vinden.
 • Ik zit zelfs te denken om een 2e hands commodore 64 aan te schaffen.
  Maar wel met een 3,5" diskdrive (jawel, dat is mogenlijk) en voor de pc's zijn er programma's die op c=64 formaat een diskette kunnen formateren en er zijn programma's om d64 files op echte diskettes te zetten en programma's om t64 files tot hoorbaar geluid te maken (wav) en door dat af te spelen en met een cassettedeck op te nemen maak je echte c=64 tapes, ook snellaad tapes (final cartridge III). Een groot voordeel van databandjes met je hifi cassettedeck opnemen is dat je ook chroom (type II) en metaal(type IV, zeer zelfdzaam, wordt niet meer geproduceerd) bandjes kunt gebruiken wat een veel langere levensduur heeft en met een datasette van commodore kan je alleen op normal tape of datatape(same as normal) opnemen. Maar iedere bandsoort is afspeelbaar, dus bruikbaar. De datasette van de commodore 64 was volledig analoog, de ad converter bevindt zich in de computer, daarom kon je ook datasetterecorders van andere merken aansluiten zoals casio, atari(met spec. verloopkabel)
 • Ja, de 3,5 diskdrive voor de C64 bestaat net zo als er Harddisks bestaan van CMD speciaal voor de Commodore( SCSI + CPU)
  Een 3.5 drive (1581) kost meer als een 120G IDE harddisk als je hem al te pakken kan krijgen.
  Van CMD waren ook 3,5 floppydrives die max 3,2 Mb konden opnemen in C64 formaat.
  CMD heeft ook uitbreidingen voor de expansiepoort gemaakt die 16Mb konden bevatten als een soort RAM drive.
  Commodore heeft ook eigen Ramdrives (vast extra geheugen ) gemaakt zoals de 1750 en de 1764 die ook nu nog goud kosten, deze waren in stappen van 512Kb uit te breiden door geheugenchips boven op elkaar te solderen.
  Er is zelfs een C65 geweest, niet officieel maar van de nulserie zijn er toch enkele honderden in omloop gekomen en ook die kosten nu nog heel veel.
  Wat dacht je van de eerste min of meer portable, wel was een stopcontact in de buurt vereist, maar er zat een handvat aan en was over niet al te grote afstanden draagbaar , De SX 64 was dat met een diskdrive en een mini CTR kleurenscherm, toetsenboord in de deksel, ik heb er hier een staan helemaal ok maar echt niet voor de handel.
  Kort samengevat er was eindeloos veel voor die machine en ik heb er ook heel veel van liggen, ook software.
  KPN tikt ook door net als mijn klok, tot horens.
 • mischien off-topic,

  maar ik heb hier nog een commodore 128 staan met allerlei extra's zoals stapeltje cassettes en 5,25" floppie's, natuurlijk ook de drives, joysticks etc.

  gratis voor de liefhebber (die hem wel op komt halen)
 • Ik zou hem dolgraag op willen halen, maar Dronten is een beetje te ver om ff op mijn scooter heen en weer te rijden vanuit Hoogvliet.

  Op dit soort momenten mis ik dus mijn auto die vorig jaar de geest heb gegeven.
 • Ik heb immiddels contact met wat heren van de commodore gebruikersgroep.

  De zeer vriendelijke uitstraling van die club en de proffesionele uitleg hebben mij al doen besluiten om in de maand juni op die amiga party te verschijnen en in plaats van een emulator heb ik besloten om een echte c=64 aan te schaffen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.