Vraag & Antwoord

Anders (software)

fout met bestandstoegang in word

Anoniem
Marty Le Roy
3 antwoorden
 • Ik heb al een tijdje last van het volgende probleem:

  Ik start word op en ik begin met het maken van een document
  (bijv: les1.doc). Ik typ vervolgens iets en sla het hierna op mijn harde schijf op, dit werkt zoals het zou moeten. Vervolgens typ ik door en door en wil ik weer opslaan en ook dit werkt correct.

  Echter op een gegeven ogenblik (na een X aantal keer opslaan) krijg ik als ik weer wil opslaan de melding "kan opslaan van bestand niet voltooien wegens fout met bestandstoegang in bestand <pad en bestandsnaam>"

  vervolgens krijg ik de keuze of ik het bestand opnieuw wil proberen op te slaan. Als ik JA kies krijg ik het "opslaan als"window voor mijn neus en kan ik het weer opslaan (onder een andere of dezelfde naam, want het bestand waarbij dit gebeurde, les1.doc is verdwenen).

  Als ik Nee kies dan wordt het bestand corrupt, kan ik het niet meer opslaan en is het ook verdwenen.Ik kies dus altijd JA en sla het opnieuw op. Echter als ik dan dootyp en een tijdje later het weer wil opslaan krijg ik soms weer die foutmelding. Dit hoort niet en maakt me een beetje gek.

  Om dit probleem op te lossen heb ik zelf google gebruikt. Ook heb ik de Microsoft Knowledge base en dit forum afgespeurt naar een oplossing maar ik heb er niks over kunnen vinden.

  Omdat ik dacht dat het misschien iets met mijn harde schijf te maken had heb ik de schijfcontrole uitgevoerd van windows, norton disc doctor en partition magic. Deze gaven allen geen fouten aan. Ook heb ik de testen gedraait van het programma powermax (maxtor diagnostics tool) en ook deze gaf geen problemen aan.

  Ondertussen bleef het probleem en heb ik het geprobeerd op te lossen door Van Word XP SP2 naar Word XP zonder serverpacks te gaan en van Word XP naar Word 2000 te gaan, maar nu blijft ook met Word 2000 het probleem voorkomen. Alle andere applicaties en games geven geen problemen.

  Het enige wat ik nu nog kan doen dat zijn de partities van mijn harde schijf verwijderen, alles weer formateren en weer opnieuw beginnen met het indelen in partities en het installeren van windows en de software. Aangezien dat echt het laatste redmiddel is en het mij geen garantie geeft dat het probleem dan voorbij is (want het opnieuw installeren van windows op mijn C partitie helpt niet) heeft ervoor gezorgd dat ik mijn probleem maar hier post zodat ik misschien toch niet mijn partities hoef te verwijderen maar ik vrees het ergste, maar ik hoop toch dat iemand misschien weet hoe dit komt en wat ik er tegen moet doen.

  Het gekke is dat ik vanaf april 2002 tot en met eind februari 2003 geen last heb gehad hiervan maar sinds maart 2003 heb ik er last van en ik weet niet wat dit heeft veroorzaakt.

  Ik draai Windows XP home NL en ben administrator (account met volledige rechten). Ik heb een Maxtor 60 GB 7200 RPM schijf en heb die ingedeeld in 3 partities waarvan 1 verborgen. Het bestandssysteem van alles is FAT32.

  Ik hoop dat dit forum ervoor zorgt dat ik niet mijn partities hoef weg te gooien en alles opnieuw moet installeren, maar ik ben tein einde raad….
 • Het vele tussentijds opslaan van jouw document lijkt mij een beetje omslachtig.
  Je kunt ook voor de veiligheid van je werk, naar Extra/Optieties gaan.
  Neem daar het tabblad "opslaan" en zet een finkje bij "Opslaan op achtergrond" en"een vinkje bij "Elke .. minuten autoherstel opslaan.
  Stel bij .. het gewenste aantal minuten in.
  Mocht nu je pc uitvallen, dan staat je document toch nog op je hd.
  Die is te herkenen aan het ~ voor het document.
 • Helaas gebeurt deze fout ook bij automatisch opslaan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.