Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

bestaat er een speciaal "ZIP" prog voor avi en der

Anoniem
rwilligen
7 antwoorden
 • Weet iemand of zoiets bestaat ?

  Ik heb het geprobeerd met de gewone zip, maar dit scheelde niks, slechts een paar K's. Heb eens gehoord dat ook alle video-soortige bestanden beter niet via zip moeten worden gedaan.

  Zo heb ik in de wandelgangen vernomen dat er wel iets is, zoals dat ook voor audio schijnt te bestaan. Voor audio ken ik alleen een programma dat uitsluitend voor SF2 soundfonds is. Die werkt werkelijk grandioos. Zéér hoge compressie met 0% verlies.

  Wie weet een "ZIPPER"voor video ? :wink:
 • Een zipper voor video bestaat niet.
  Tenminste: als jij bedoelt verliesvrije compressie.
  Wat er wel bestaat zijn codec's (COmpressor/DECompressor) die verliezend (lossy) de video kunnen comprimeren tot onwaarschijnlijk kleine bestanden, relatief gezien dan.

  1 sec full resolutie video neemt ongecomprimeerd 30 MB in beslag, met compressie is dat terug te brengen naar zo'n 65 KB.
  Dat is factor 475:1 en dan is de kwaliteit nog steeds heel behoorlijk.
  Maar ja: er is wel verlies.
  Met pure zip techniek is er simpelweg gewoon niet te veel af te halen, hooguit zo'n 50% en dan is de koek toch echt wel op.
  Er bestaat wel een "zip-codec" voor avi-video en wel de HUFFYUV codec die zijn compressie behaalt mbv het huffman principe.
  De codec is geheel verliesvrij maar behaalt op zij hoogst 3:1 comp.ratio.

  Comprimeren van avi video doe je bv mbv Virtualdub HET freeware proggie voor videobewerken.
  Codec's vind je met google, een goede om mee te beginnen is divx 3.11
 • AVI is al in hoge mate gecomprimeerd. Je kunt er soms nog wel wat uitpersen, maar dat zal nooit veel zijn.
 • Zoals Gerben al zegt, zijn AVIs al gecomprimeerd. Enige andere compressie is zinloos tenzij je een heleboel AVIs samenvoegt in een archief; daar is [b:9afa81facc]theoretisch[/b:9afa81facc] nog een hoop winst te halen.

  Simpel voorbeeld:
  als je 10 kopien hebt van een (1) gecomprimeerde file, zou dit theoretisch teruggebracht kunnen worden naar de grootte van die ene file +1 byte.
  Dit door in het archief twee dingen op te slaan:
  hoe vaak een patroon zich herhaalt
  het patroon (de file) zelf
 • Dat is dus het principe
  (patroon herkenning) van Huffman codering…..
  (die oa ook in winzip zit maar bijna ook wel in iedere audio/videocodec)
 • tjonge wat een reacties. bedankt.

  Het gaat mij om het volgende. Ik heb 2 AVI films gedownload. Momenteel staan deze op de schijf. De ene is zo'n 723 MB en de andere zo'n 776 MB. Ik wil ze voorlopig veilig kunnen stellen. Ik heb geen DVD brander maar natuurlijk wel een gewone.

  Komt ook meteen de vraag, kan een brander (AOPEN) van inmiddels 2 jaar oud (even technisch gezien) een 80 of 90 minuten CD aan… :roll:
  Ik hoor wel eens dat het schadelijke gevolgen kan hebben voor de brander, al snap ik niet waarom dat voor de brander schadelijk zou zijn. Hooguit de CD.
 • Fijne grootte trouwens die 773 MB. Of de brander zoveel aankan, is misschien wel te lezen in de handleiding/doos/site fabrikant en anders kun je het altijd ff 'simuleren'.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.