Vraag & Antwoord

Anders (software)

Systeemherstel overbodige bestanden

Anoniem
Eddy X
7 antwoorden
 • Wat is ook alweer de procedure/het commando als ik overbodige systeemherstelbestanden wil verwijderen van Windows XP Home edition. Dus ik wil alleen het laatste herstelpunt houden, de rest is overbodig en neemt teveel ruimte in op de hd.

  Groeten,

  Thor
 • Bij XP kan je per schijf/partitie instellen hoeveel ruimte systeemherstel kan of mag innemen.
  rechtsklik deze computer - eigenschappen - tabblad systeemherstel - partitie of schijf selecteren - instellingen.
  Misschien ben er iets mee ?
 • Bedankt voor je reactie, maar dit is niet helemaal wat ik bedoel.
  Ik ben in het bezit van Tweak XP en daarmee kun je alle aanwezige herstelpunten zien die op de computer staan. In mijn geval circa 26. Helaas kan Tweak XP deze niet verwijderen.

  Ik weet dat het mogelijk is om m.b.v. een commando alle herstelpunten te verwijderen en dat alleen de laatste overblijft. Echter het commando ken ik niet meer.
 • Configuratiescherm - systeem - systeemherstel

  Hier onderaan 'systeemherstel inschakelen' àfvinken, klikken op Toepassen en alle herstelpunten worden verwijderd.

  Terug aanvinken, klikken op toepassen en windows maakt er terug een actueel aan en je houdt er dus nog maar één over…

  is het dat?

  (want je kan vb. ook werken met een progje zoals Spacemonger en die laat ze allemaal zièn en je kan dan wissen wat je ervan wil wissen…)
 • Start / instellingen / configuratiescherm / prestaties en onderhoud / ruimte op de vaste schijf vrijmaken / meer opties / systeemherstel opruimen.

  Hierbij wordt het meest recente herstelpunt behouden.

  Eddy
 • [quote:ea3ca96130="Eddy X"]Start / instellingen / configuratiescherm / prestaties en onderhoud / ruimte op de vaste schijf vrijmaken / meer opties / systeemherstel opruimen.Eddy[/quote:ea3ca96130]Ik dacht al: dat ken ik niet, dus ik op zoek naar Presties en onderhoud, maar dat vind ik niet bij mijn configuratiescherm (XP Pro) … Hebben we het over een ander systeem?
 • Dank jullie wel. Zo lukt het inderdaad om de overbodige bestanden te verwijderen.

  Toch heb ik een keer in een computerblad, volgens mij computeridee (of is dat in dit forum vloeken :lol: ), dat m.b.v een dos-commando de overbodige bestanden kunnen worden opgeruimd. Ik zal eens kijken of ik dit weer kan vinden.

  In ieder geval bedankt voor de hulp

  Thor

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord