Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

adresbestand in netwerk

johan kruize
5 antwoorden
  • Wij draaien een netwerk (W2000) MET w2K, w98 en W95 clients in totaal zo`n 10 stuks. Op 2 machines staat Access, op de andere niet (alleen Word en sommige ook excel) Nu heb ik de opdracht gekregen een centraal adresbestand aan te maken. De een moet daar briefjes d.m.v. samenvoegen in Word mee kunnen maken, de tweede gebruikt het bestand als telefoonboek en nummer drie wil er een etikettenlijst mee maken. Hoe kan ik dit oplossen zonder een extra programma te gebruiken. Zit te denken om maar een simpele tabel in excel te maken en deze als tekstbestand te bewaren op de server. Alleen hoe kan ik nou die tabel eens mooi uit laten lezen door iemand die er alleen maar een telefoonnummer uit nodig heeft en behoorlijk weinig ervaring met een pc heeft? Ik heb met acces e.e.a. gemaakt en dat werkt prima, tot je op een machine gaat zitten waar geen access op zit, dan houdt het op.
    Kortom graag wat ideetjes….
  • Waarom laat je het niet lekker als excel bestand staan, vanuit daar kan je mailmerge doen voor word-documenten en de anderen kunnen hem gewoon raadplegen……
  • Ja, en als die pc nou geen excel heeft?? Wil eigenlijk een soort zoekpaginaatje maken dat hij hem snel op kan zoeken, bedenk me nu iets, zou dat in html kunnen?
  • Ja, tuurlijk kan het in HTML, ik weet alleen niet of een Word mailmerge met html overweg kan…..
  • Als die txt tabel de basis is, dan kan Word daar mee mailen en maak ik in html een uitleesmodule voor die telefoonnummers, als het in html niet lukt is dit een mooie gelegenheid om VB onder de knie te krijgen, of zie ik e.e.a. verkeerd?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.