Vraag & Antwoord

Anders (software)

Backup software

Anoniem
zjuulll
11 antwoorden
 • Welk is nu de beste backup software die ik kan vinden? Het programma moet zowel ntfs als ext2/3 aankunnen. Ik ken Ghost, Drive image, en True Image maar ik weet niet echt welke nu de beste is, of zijn er misschien nog andere paketten die ik in overweging moet nemen? (prijs doet er nu nog ni echt toe, kwil gewoon eerst een overzichtje). Alvast bedankt ;)
 • De door jouw genoemde programma´s zijn geen backup programma´s, maar image/kloon programma´s…..dus wil je advies over backup-programma´s of kloonprogramma´s?
 • Nou ja, 't is maar hoe je het bekijkt natuurlijk. Je kunt een kloon-file gebruiken als backup.

  Ik gebruik zelf Norton Ghost 2003 en ben daar erg tevreden over, maar volgens mij zijn er net zoveel tevreden PowerQuest Drive Image klanten. True Image is vrij nieuw geloof ik, maar ik heb daar geen echt negatieve verhalen over gehoord.

  Zelf ben ik eerder geneigd om een product uit de "gevestigde orde" te kiezen, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat True Image slecht zou zijn.
 • [quote:49741b9063="Captain_Kansloos"]Nou ja, 't is maar hoe je het bekijkt natuurlijk. Je kunt een kloon-file gebruiken als backup.

  [/quote:49741b9063]

  Altijd dwars liggen he? :wink:

  Common Backup Terms Explained


  disk image
  Question: What is a disk image?
  Answer: A disk image is an exact copy of the harddrive which can be used to restore windows, all installed programs and all data. Creating disk images is usually much slower than creating backups which makes it unpractical to use disk images for daily backups. Instead, a disk image is often created once after installing windows and all programs and normal backups are then used to backup all data files, emails documents and settings.
 • [quote:e2514c3bef="Venzent"]Altijd dwars liggen he? :wink:[/quote:e2514c3bef] Uiteraard! :D
 • nadeel van een img is dus ff in het dutchiwutchie maar he ….

  nadeel is dus : dat als je een img terugzet alles wordt overschreven, stel dat het fout gaat dan hebbie niets …
  terwijl de backup veel minder intelligent is, zeg maar en gewoon de bestanden zonder aanvullende info over plek en functie gewoon de bestaande config kan aanvullen, waar de img die plek po die config dus overschrijft.

  een img gebruik ik puur om dus alles weer helemaal fris en nieuw, zoals na een install te gerbuiken… Dus de img vervangt de install …

  als je het zo bekijkt is een img dus niet langzaam maar juist sneller…ligt er alleen maar aan hoe en met wat je het vergelijkt …

  terwijl ik backups maak, tussendoor zeg maar, om bestanden veilig te kunnen bewaren … dat doet verder niets engs met je config… of je moet echt raar bezig zijn :p
 • Nadeel van veel backup programma's is dat ze vanuit windows werken. En dus moet je altijd eerst nog weer windows installeren, voordat je een backup terug kunt zetten. En als je windows installatie beschadigd is, is het maar de vraag of de backup goed is, en of ie goed teruggezet wordt. Ik maak met enige regelmaat een ghost image van mijn schijven. Voor de zekerheid heb je altijd meerdere, net als bij alle backups. Ik kan bijvoorbeeld binnen drie minuten een backup van de c: schijf terugzetten, en binnen vijf eentje maken. Nou jij weer…
 • [quote:0ae24ad7f3="gerben"]Nadeel van veel backup programma's is dat ze vanuit windows werken. En dus moet je altijd eerst nog weer windows installeren, voordat je een backup terug kunt zetten. En als je windows installatie beschadigd is, is het maar de vraag of de backup goed is, en of ie goed teruggezet wordt. Ik maak met enige regelmaat een ghost image van mijn schijven. Voor de zekerheid heb je altijd meerdere, net als bij alle backups. Ik kan bijvoorbeeld binnen drie minuten een backup van de c: schijf terugzetten, en binnen vijf eentje maken. Nou jij weer…[/quote:0ae24ad7f3]
  Dit is niet geheel waar, indien je over een tape- of datstreamer, DLT- of LTOdrive beschikt, ondersteunen de meeste backupprogramma's het "one-touch recovery", bij het opstarten de eject-knop van de drive ingedrukt houden en de backup wordt terug gezet (mits dit natuurlijk een volledige backup is). Maar ik geef toe dat het maken van een image in deze gevallen inderdaad sneller en veiliger is. Tip is dan ook om regelmatig Ong. 1s per maand een image te maken en tussendoor dagelijks of wekelijks te backuppen. Vandaar mijn opmerking wat de vraagsteller wilde, backup tips of image tips. Nou, kom maar op met jullie suggesties. Ik prefereer Norton Ghost.
 • [quote:4db12c07a7="Venzent"]Tip is dan ook om regelmatig Ong. 1s per maand een image te maken en tussendoor dagelijks of wekelijks te backuppen.[/quote:4db12c07a7]Mee eens. Ik heb ook een aantal verschillende images van m'n installatie; een "lege" WinXP installatie (ik HAAT installeren…), een oudere image voor de zekerheid ("toen werkte het nog wel") en daarnaast een meest recente image.[quote:4db12c07a7]Nou, kom maar op met jullie suggesties. Ik prefereer Norton Ghost.[/quote:4db12c07a7]Ook mijn favoriet, maar dat komt zoals gezegd eerder door het gebrek aan ervaring met andere pakketten. Ik gebruik trouwens alleen de bootflop van NG2003 en dat werkt prettig, snel en overzichtelijk.
 • ik gebruik helemaal geen flop bij ghost …

  ik bak de img meestal op zo'n 4 cd's ….

  de eerste daarvan kan gewoon opstarten en dan kun je in het dos gedeelte van ghost ( doettie helemaal zelf ) gewoon aangeven waar je die cd's op wilt prakken en voila…

  10 minuutjes en ik ben klaar ….
 • [quote:bcc22debc6="FoXiERotjEknoR"]ik gebruik helemaal geen flop bij ghost …[/quote:bcc22debc6]Ik heb ervoor gekozen om een bootflop te maken en gebruiken; dan hoef ik Ghost niet op m'n systeem geïnstalleerd te hebben. Daarmee kun je trouwesn ook meteen mee naar CD bakken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.