Vraag & Antwoord

Anders (software)

Word bestand is plotseling gegroeid!

Anoniem
kersmus
7 antwoorden
 • Mijn dochter belde net in paniek om te zeggen dat haar Word bestand (stageverslag en moet morgen ingeleverd worden!!) plotseling gegroeid is van ruim 330 Kb naar ruim 21 Mb!
  De afbeeldingen die zij in het bestand had zijn "vierkantjes" geworden. Virusscanner is er al overheen geweest en heeft niets gevonden.
  Zij werkt met Word 2000 en Windows XP.
  Heeft iemand enig idee hoe dit kan gebeuren - en nog belangrijker, hoe het opgelost kan worden? Bij voorbaat mijn (en haar) hartelijke dank.
 • Met de vierkantjes bedoel je dat niet het plaatje zelf, maar een kader op de plek van het vierkant wordt weergegeven? Dit zou je moeten oplossen dmv:

  Extra>Opties en vervolgens het vinkje bij "Aanduidingen voor figuren" weghalen. (kan iets anders heten, ik gebruik nl. office xp ipv 2000)

  Wat betreft de omvang, dat komt waarschijnlijk door de afbeeldingen dat vreet geheugen. Probeer eens onder een andere naam op te slaan en vervolgens uit die kopie de plaatjes te verwijderen, dan is die waarschijnlijk zo weer op een bescheiden niveau.
 • Bedankt voor het antwoord - natuurlijk bedoelde ik een kader met het woord 'vierkantjes' - sorry dat ik een beetje simplistich was. Zij (dochter) kon niet zo gauw die aanduiding vinden. Aangezien het morgen klaar moet zijn heeft zij alles wat er nog was overgeheveld naar een ander bestand en is dit nu aan het bewerken. Plaatjes waren JPG's zo zullen niet zulke grote bestanden geweest zijn. Haar probleem is in ieder geval (bijna) opgelost - zou wel interessant geweest zijn om te weten wat de oorzaak was echter….
  Nogmaals onze dank
 • Heeft ze dingen verwijderd uit het bestand. Zaken verwijderen maakt een DOC namelijk groter. De verwijderde dingen plus aanvullende info wordt namelijk eerst in het document bewaard. Foto's deleleten kan zo al snel vele MB's extra opleveren.

  groetjes Edmond
 • jep, word slaat alles maar dan ook alles op.
  wijzigingen etc. dit is overgens met een van de opties uit te zetten, maar dat terzijde. waarom word alles bijhoud, is een raadsel.
  toch is het probleem niet zo groot, de tekst via kladblok naar een niew document overhevelen, letterytpe aanpassen, en plaatjes invoegen.
 • Da's een goeie oplossing voor stukjes tekst, maar niet voor een heel lang document. Al je opmaak wordt ongedaan gemaakt, inspring, vet, lettertypes …..
 • Om die caching leeg te maken hoef je niet via Notepad naar een ander document te kopieren. Dan ben je inderdaad alles kwijt. Nee gewoon in Word alles selecteren en kopieren en in een lege DOC pasten. Dat is al voldoende om die caching leeg te krijgen. Om bestand invoegen in ander bestand.

  Je kunt natuurlijk ook tijdens het werken er niet zo een zootje van maken :wink:

  mvgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.